UPDATE #NOW

Γιόχαν Σίμονς:΄Ενας παλιός γνώριμος έρχεται με παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο


JTeam

28 Ιουνίου 2022

Γιόχαν Σίμονς:΄Ενας παλιός γνώριμος έρχεται με παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο
Ποιος είναι ο Γιόχαν Σίμονς που θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια με την «Άλκηστη» και γιατί θεωρείται μια κορυφαία θεατρική προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση

Πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στο 2000, κατά τις εργασίες της Πρώτης Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου στο Μονοδένδρι της Ηπείρου, για να ανακαλύψουμε την πρώτη φορά που ο Γιόχαν Σίμονς επισκεπτόταν την Ελλάδα. Τότε, είχε παραδώσει ένα σεμινάριο για τον «Αρχαίο Χορό και την πολυφωνική έκφραση» με βάση τις λαϊκές παραδόσεις.

Υπογραμμίζοντας σθεναρά την σχέση του με την τραγωδία, ο Σίμονς θα δημιουργούσε μια τακτική επαφή με τα ελληνικά παραστατικά δρώμενα, πολύ πριν φτάσουμε σήμερα, να τον υποδεχόμαστε με την «Άλκηστη» – ως εναρκτήρια παράσταση των φετινών Επιδαυρίων, σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Ο Γιόχαν Σίμονς είναι παλιός μας γνώριμος. Το κοινό του Ηρωδείου θα τον θυμάται όταν – ακριβώς πριν από 20 χρόνια – σκηνοθετούσε τις «Βάκχες» του Ευριπίδη και όταν το 2009 (επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Γιώργου Λούκου) παρουσίαζε, την πολλών αντιδράσεων, παράσταση «Καζιμίρ και Καρολίνα» πάνω στο έργο του Χόρβατ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr