UPDATE #NOW

Σε δημοπρασία δύο σπάνια πορτρέτα, αφιερωμένα στον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι


JTeam

30 Ιουνίου 2022

Σε δημοπρασία δύο σπάνια πορτρέτα, αφιερωμένα στον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι
Δύο πορτρέτα με κιμωλία και παστέλ για τον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που κάποτε άνηκαν σε έναν Ολλανδό βασιλιά του 19ου αιώνα, θα βγουν σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα

Πρόκειται για τα δύο πορτρέτα των κεφαλών του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή και του Αγίου Ιακώβου, που κάθονται ο καθένας στα αριστερά του Ιησού Χριστού στο εμβληματικό έργο που εκτίθεται στο Μιλάνο. Τα δύο σπάνια αυτά έργα αποτελούν μέρος της δημοπρασίας που πρόκειται να παραθέσει ο οίκος Sotheby’s στο Λονδίνο στις 6 Ιουλίου και η οποία είναι αφιερωμένη στα αριστουργήματα σε χαρτί.

Τα έργα αποδίδονται στον βοηθό του Ντα Βίντσι, Τζιοβάνι Αντόνιο Μπολτράφιο, είναι μεγάλης κλίμακας και εκτιμάται ότι θα πωληθούν έως και 146.500 δολάρια, το καθένα.

Σύμφωνα με την Cristiana Romalli, ειδική στα σχέδια Παλαιών Δασκάλων στον οίκο Sotheby’s, οι μελετητές δεν είναι ακριβώς σίγουροι για τον λόγο που δημιουργήθηκαν τα έργα, αλλά δήλωσαν ότι τα μεγάλης κλίμακας αυτά πορτρέτα είναι «εξαιρετικά σπάνια».

Μέρος μίας συλλογής 11 έργων, αφιερωμένων στον «Μυστικό Δείπνο», τα δύο αυτά έργα ανήκαν κάποτε στον διάσημο Άγγλο ζωγράφο Τόμας Λόρενς, αλλά και τον Γιούλιαμ II, τον βασιλιά της Ολλανδίας, προτού τελικά χωριστούν, εκτεθούν σε διαφορετικά μουσεία και γκαλερί και καταλήξουν στα χέρια ιδιωτών.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr