UPDATE #NOW

Η Mattel τιμά ξανά τον David Bowie με μια κούκλα-φόρο τιμής στο Hunky Dory


Κλέλια Φατούρου

30 Ιουνίου 2022

Η Mattel τιμά ξανά τον David Bowie με μια κούκλα-φόρο τιμής στο Hunky Dory
Η κούκλα που αποτίει φόρο τιμής στα 50 χρόνια του album Hunky Dory

Η Mattel είναι μάλλον ορκισμένη fan του David Bowie, διότι αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο καλλιτέχνη για δεύτερη φορά. Η πρώτη φορά ήταν το 2019, όταν γιόρτασαν τα 50 χρόνια του Space Oddity με μία special κούκλα Barbie, που ήταν ντυμένη σαν τον χαρακτήρα του μουσικού, Ziggy.

Jenny.Gr

Τώρα ήρθε η σειρά του David Bowie, για τα 50 χρόνια του album Hunky Dory, και θα σου κοστίσει 50 δολάρια. «Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι θα μοιάζει με Barbie, αλλά σαν τον Bowie. Όχι ακριβώς σαν τον ίδιο αλλά θέλαμε να αιχμαλωτίσουμε την ύπαρξή του, όσο περισσότερο μπορούμε. Ήταν αρκετά λεπτός και χλωμός, έτσι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Το κλειδί είναι στην ισορροπία. Είναι δύσκολο, αλλά νομίζω ότι θα καταλάβετε τι εννοώ όταν δείτε την κούκλα από κοντά», ανέφερε η υπεύθυνη σχεδιασμού της Mattel, Linda Kyaw-Merschon.

Αν και ο Bowie δεν διέθετε σίγουρα τον σωματότυπο της Barbie, η κούκλα Hunky Dory είναι μία αρκετά πιστή ωδή στον πιο stylish άντρα του glam rock. Αυτό το φθινόπωρο, οι Todd Rundgren, King Crimson's Adrian Belew και αρκετοί ακόμα μουσικοί, θα κάνουν περιοδεία "Celebrating David Bowie" για να τιμήσουν τη μνήμη του, ενώ ο Brett Morgen θα κυκλοφορήσει το Moonage Daydream, το πρώτο ντοκιμαντέρ του Bowie που επικροτεί η οικογένειά του.

TAGS