UPDATE #NOW

Τραγωδία στις Άλπεις: 6 νεκροί και 20 αγνοούμενοι μετά από αποκόλληση παγετώνα


JTeam

4 Ιουλίου 2022

Ό,τι απέμεινε από τον παγετώνα Μαρμολάδα
Instagram
Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε αποκόλληση μεγάλου κομματιού πάγου

Στους 20 ανέρχονται οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τις αρχές έπειτα από τη χθεσινή αποκόλληση μεγάλου στρώματος πάγου στις Δολομιτικές 'Αλπεις στην Ιταλία. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -ανάμεσά τους και ένα 9χρονο παιδί- και 9 τραυματίστηκαν. Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σε αυτή τη φάση επιζώντες και υπάρχει φόβος ότι στο τέλος ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 30.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο έχουν μεταβεί στην τοποθεσία Κανατζέι, όπου έχει στηθεί το κέντρο συντονισμού για την παροχή βοήθειας. Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Παροχής Άμεσης Βοήθειας στην περιοχή των 'Αλπεων Βάλτερ Καϊνέλλι τόνισε τέλος ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, όπως και οι συνεργάτες του, κινούνται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, διότι παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος αποκόλλησης νέων στρωμάτων πάγου και κατολισθήσεων.

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το σωστικό συνεργείο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ