UPDATE #NOW

Χορογραφίες με γυναικεία υπογραφή στο 28ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


JTeam

13 Ιουλίου 2022

Χορογραφίες με γυναικεία υπογραφή στο 28ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Αναστασία Βαλσαμάκη, Πηνελόπη Μωρούτ, Μαρία Δουλγέρη: Συμμετέχουν στο 28ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, εκπροσωπώντας τη νεότερη γενιά Ελληνίδων χορογράφων. Τι λένε για το έργο τους και το χορό στην Ελλάδα

Μπορεί να προέκυψε αβίαστα, χωρίς να φιλτράρεται δηλαδή από ένα θεματικό σχεδιασμό. Πάντως το 28ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που ανοίγει τις πύλες του αυτήν την Παρασκευή, μοιάζει να στρέφει την προσοχή του στις Ελληνίδες δημιουργούς. Ανάμεσα στους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που σταθμεύουν στην Καλαμάτα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, πάνω από 10 χορεύτριες και χορογράφοι παρουσιάζουν την δουλειά τους στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Τέσσερις από αυτές – η Μαριάννα Καβαλιεράτου, η Αναστασία Βαλσαμάκη, η Πηνελόπη Μωρούτ και η Μαρία Δουλγέρη – που εμφανίζονται στο Μέγαρο Χορού της πόλης μιλούν για τα νέα τους έργα, την αγωνιστική συνθήκη να υπάρχουν στο ελληνικό χορευτικό τοπίο και μοιράζονται σκέψεις για ένα καλύτερο μέλλον στην εγχώρια σκηνή.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου παρουσιάζει την χορογραφία «Ever after»

Με έδρα της το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη – και αποκορύφωμα την πολύχρονη και γόνιμη συνεργασία της με τον Μπομπ Ουίλσον – η Μαριάννα Καβαλιεράτου απείχε για καιρό από τα ελληνικά πράγματα. Τόσο που μέχρι σήμερα δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να παρουσιάσει κάτι δικό της στο Φεστιβάλ Καλαμάτας. Ήταν, παρόλα αυτά, ενήμερη για τα έργα και τις ημέρες του. «Είναι το πιο σημαντικό χορευτικό γεγονός της χώρας μας και θα έπρεπε να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια, ως διεθνές» τονίζει. «Είναι σημαντικό το ότι υποστηρίζεται από την πολιτεία και αντίστοιχα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό που του αρμόζει. Και το γεγονός ότι δεν είναι στην πρωτεύουσα το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό, αλλά και δύσκολο».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr