UPDATE #NOW

Μάριο Ντράγκι: Τα δύο πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ιταλία μετά την παραίτηση (που δεν έγινε δεκτή)


JTeam

15 Ιουλίου 2022

Μάριο Ντράγκι: Τα δύο πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ιταλία μετά την παραίτηση (που δεν έγινε δεκτή)
Η παραίτηση Ντράγκι απεικονίζει την πολύμηνη πολιτική κρίση στην Ιταλία που ευελπιστούσαν να σιγήσει από την παρουσία του στην πρωθυπουργία - Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Ακόμα και πρόωρες εκλογές στην Ιταλία μπορεί να φέρει η παραίτηση του Μάριο Ντράγκι από πρωθυπουργός της χώρας, η οποία δεν γίνεται δεκτή από τον πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα, που τον πιέζει να μιλήσει ενώπιον του Κοινοβουλίου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη απεικονίζει την πολύμηνη πολιτική κρίση στην γείτονα χώρα που ευελπιστούσαν να σιγήσει από την παρουσία του «Super Draghi» στην πρωθυπουργία.

Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο είναι τα ακόλουθα: Το πρώτο είναι ο Μάριο Ντράγκι, να λάβει και πάλι την πρωθυπουργική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και να ζητήσει στη συνέχεια ψήφο εμπιστοσύνης από Βουλή και Γερουσία. Το κόμμα των Πέντε Αστέρων θα μπορούσε τότε να ψηφίσει υπέρ και να τελειώσει η κρίση. Ενδεχομένως, ο Ντράγκι θα μπορούσε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη και χωρίς τους βουλευτές των Πέντε Αστέρων. Σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση θα συνέχιζε με νέα πλειοψηφία. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.