UPDATE #NOW

She Said: Η ταινία για το σκάνδαλο Weinstein και το κίνημα #MeToo έχει πλέον trailer


JTeam

15 Ιουλίου 2022

She Said: Η ταινία για το σκάνδαλο Weinstein και το κίνημα #MeToo έχει πλέον trailer
Το βιβλίο των δημοσιογράφων που έφεραν το σκάνδαλο Weinstein στη δημοσιότητα έγινε ταινία κι έρχεται στους κινηματογράφους το Νοέμβριο

Το She Said δεν είναι μια ταινία μόνο για το Hollywood ή μόνο για το #MeToo. Η υπόθεση είναι βασισμένο στο ρεπορτάζ κι έπειτα στο βιβλίο της Jodi Kantor και της Megan Twohey, των δημοσιογράφων που ερεύνησαν κι έγραψαν για τις κατηγορίες κατά του Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και κατάχρηση της επιρροής που είχε στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η ταινία περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προσπάθειά τους να ξεσκεπάσουν τον Weinstein και να αποδομήσουν το σύστημα που τον προστάτευε.

Η Zoe Kazan και η Carey Mulligan πρωταγωνιστούν στους ρόλους της Kantor και της Twohey αντίστοιχα. Στην ταινία παίζουν επίσης η Patricia Clarkson, ο Andre Braugher, η Samantha Morton, ο Tom Pelphrey, και ο Adam Shapiro. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η βραβευμένη με Emmy Maria Schrader, η οποία σκηνοθέτησε επίσης τη σειρά Unorthodox στο Netflix. Το σενάριο έγραψε η βραβευμένη με Όσκαρ για την ταινία Ida Rebecca Lenkiewicz.

Το σκάνδαλο Weinstein είναι μία από τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του 21ου αιώνα και η αφορμή για το κίνημα #MeToo, που συνεχίζει να καθορίζει πτυχές της δημόσιας ζωής. Η ταινία θα προβληθεί πρώτη φορά στους κινηματογράφους στις 18 Νοεμβρίου.