UPDATE #NOW

Φωτιά Πεντέλη: Εσβησαν τα πύρινα μέτωπα, φόβοι για αναζωπυρώσεις - Υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια


JTeam

20 Ιουλίου 2022

Φωτιά Πεντέλη: Εσβησαν τα πύρινα μέτωπα, φόβοι για αναζωπυρώσεις - Υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια
Σε ύφεση η φωτιά που καίει στην Πεντέλη με μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθουσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι - Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς δεν υπάρχουν ενεργές εστίες

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και πέρασε στον οικιστικό ιστό. Το μεσημέρι της Τετάρτης δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο στην πυρκαγιά παρά μόνο μικρότερα επιμέρους τα οποία και προσπαθούν να περιορίσουν οι επίγειες δυνάμεις αλλά και τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής. Μεγάλος αντίπαλος είναι ο δυνατός αέρας με τις προγνώσεις όμως αν αναφέρουν πως από το απόγευμα αναμένεται να μειωθεί η ένtασή τους και πλέον να έχουν ταχύτητα κάτω από τα πέντε μποφόρ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, η πυρκαγιά της Πεντελης είναι σε ύφεση καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρωσεων. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.