UPDATE #NOW

Συμμορία μαϊμούδων αρπάζει μωρά και επιτίθεται σε κόσμο στην Ιαπωνία


JTeam

28 Ιουλίου 2022

Μαϊμούδες
Pexels.com
Μια παράξενη συμμορία τρομοκρατεί από τις αρχές του μήνα τους κατοίκους της πόλης Yamaguchi στη νοτιοδυτική Ιαπωνία

Από τις 8 Ιουλίου έχουν καταγραφεί στην πόλη Yamaguchi 58 επιθέσεις, κυρίως κατά ηλικιωμένων και παιδιών, με τους επιτιθέμενους να έχουν προσπαθήσει να αρπάξουν μωρά, να δαγκώσουν και να γρατζουνίσουν τους κατοίκους και να μπουν σε παιδικούς σταθμούς. Πρόκειται για μια συμμορία από μαϊμούδες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει να φέρονται αλλοπρόσαλλα. Μία γυναίκα δέχθηκε επίθεση καθώς άπλωνε ρούχα στη βεράντα της, ενώ ένα άλλο θύμα χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη όταν η επίθεση τον άφησε με σοβαρές πληγές στα δάχτυλα των ποδιών.

Με την κατάσταση να έχει βγει εκτός ελέγχου, το δημοτικό συμβούλιο προσέλαβε μια ειδική ομάδα με αναισθητικά όπλα για να ακινητοποιήσει τις μαϊμούδες, οι οποίες δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον σε παγίδες με φαγητό. «Είναι τόσο έξυπνες, πλησιάζουν προσεκτικά τα θύματα και επιτίθενται από πίσω, συνήθως αρπάζοντας τα πόδια τους» δήλωσε ο Masato Saito, δημοτικός σύμβουλος της πόλης.

Οι επίσημες οδηγίες για όποιον έρθει αντιμέτωπος με μαϊμού είναι να μην την κοιτάξει στα μάτια, να προσπαθήσει να φανεί όσο μεγαλύτερος γίνεται, και να οπισθοχωρήσει αθόρυβα, χωρίς να κάνει απότομες κινήσεις.

Μέχρι στιγμής έχει αιχμαλωτιστεί μία αρσενική μαϊμού, με ύψος 49 εκατοστά και βάρος μόλις 7 κιλά. Η μαϊμού θανατώθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι συμμετείχε στις επιθέσεις, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τις υπόλοιπες. Δεν έχουν υπάρξει προς το παρόν σοβαροί τραυματισμοί, αλλά όλα τα θύματα έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο.

Παρά το βιομηχανικό και αστικό χαρακτήρα της Ιαπωνίας, μεγάλο μέρος της χώρας καλύπτεται από βουνά και δάση. Έχουν και στο παρελθόν σημειωθεί επιθέσεις από άγρια ζώα, αλλά συνήθως αρκούδες και αγριόχοιρους. Οι συγκεκριμένες μαϊμούδες είναι γιαπωνέζικοι μακάκοι, το είδος που φωτογραφίζεται συχνά να απολαμβάνει τις ιαματικές πηγές της περιοχής, ενώ παραμένει ακόμα άγνωστη η προέλευσή της συγκεκριμένης συμμορίας και το τι έχει οδηγήσει στην παραβατική αυτή συμπεριφορά.