UPDATE #NOW

Το μικρό hack που κάνει την αναζήτηση στο Google ευκολότερη


JTeam

7 Αυγούστου 2022

Η μπάρα αναζήτησης του google σε κινητό
Unsplash
Σε συνδυασμό με το νέο update της μηχανής αναζήτησης, θα βρίσκετε πάντα ό,τι ψάχνετε

Σας έχει τύχει ποτέ να ψάχνετε κάτι πολύ συγκεκριμένο, αλλά το Google να σας βγάζει όλες τις παρεμφερείς φράσεις; Ή να χρειάζεστε έναν συγκεκριμένο συνδυασμό λέξεων, αλλά να μην εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων; Πλέον το Google σας βοηθά να βρείτε ό,τι ψάχνετε πιο εύκολα.

Μπορεί να ξέρατε ήδη ότι αν βάλετε την αναζήτησή σας σε εισαγωγικά, το Google σας εμφανίζει μόνο τα αποτελέσματα με την ακριβή φράση. Πλέον όμως, η φράση στα εισαγωγικά θα εμφανίζεται υπογραμμισμένη σε όποια σελίδα ανοίξετε μέσω της μηχανής αναζήτησης, βοηθώντας τους χρήστες να βρουν πιο γρήγορα τις πληροφορίες που ψάχνουν.

Η αναζήτηση με εισαγωγικά είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για έναν χρήστη που ξέρει ακριβώς τις ψάχνει και το συγκεκριμένο update βελτιώνει τη διαδικασία ακόμα περισσότερο. Μέχρι τώρα, οι προγραμματιστές της εταιρείας ήθελαν κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης να περιλαμβάνει και περιγραφή της σελίδας, αλλά η αναζήτηση του χρήστη μπορεί να μην προσφερόταν πάντα γι’αυτό το σκοπό. Για παράδειγμα, αν κάποιος έψαχνε την ακριβή φράση “πίτσα μαργαρίτα”, μπορεί να εμφανιζόταν στα αποτελέσματα μενού εστιατορίων με πολλά κενά, τιμές και άλλες πληροφορίες που δεν θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες για την περιγραφή. Με το νέο update όμως, ο χρήστης θα μπορεί να δει τη φράση που ψάχνει ανοίγοντας τη σελίδα, καθώς αυτή θα είναι υπογραμμισμένη και να αποφασίσει αν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του είναι χρήσιμο.

Κάποιες πτυχές του update έχουν ακόμα περιθώριο για βελτίωση. Για παράδειγμα, η μηχανή αναζήτησης μπορεί ακόμα να τραβάει λέξεις από το alt text εικόνων, ή το preview να δείχνει παλαιότερη εκδοχή της σελίδας, αλλά όλα αυτά αναμένεται σύντομα να διορθωθούν.