UPDATE #NOW

James Webb: Νέα εντυπωσιακή εικόνα του πλανήτη Δία από το τηλεσκόπιο της NASA


JTeam

24 Αυγούστου 2022

James Webb: Νέα εντυπωσιακή εικόνα του πλανήτη Δία από το τηλεσκόπιο της NASA
Η NASA χρησιμοποίησε το James Webb Space Telescope για να εξετάσει με περισσότερη λεπτομέρεια τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού συστήματος και η εικόνα που δημοσίευσε είναι εντυπωσιακή.

Το πιο ισχυρό διαστημικό τηλεσκόπιο αποκάλυψε νέα, εντυπωσιακή εικόνα του πλανήτη Δία. Συγκεκριμένα, η NASA χρησιμοποίησε το James Webb Space Telescope για να δει από πιο κοντά τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού συστήματος και τα κοντινά σε αυτόν, φεγγάρια. Τον Ιούλιο, το τηλεσκόπιο φωτογράφισε πράγματι τον πλανήτη και η NASA δημοσίευσε μία εικόνα.

Η εικόνα δείχνει μεγάλες καταιγίδες, σέλας, σελήνες και δακτύλιους που περιβάλλουν τον Δία, σε μεγάλη λεπτομέρεια, με τους επιστήμονες να την αποκαλούν «απίστευτη».

«Δεν έχουμε ξαναδεί τον πλανήτη Δία έτσι. Όλο αυτό είναι κάπως απίστευτο. Δεν περιμέναμε το αποτέλεσμα να είναι τόσο καλό για να είμαστε ειλικρινείς» είπε η αστρονόμος Imke de Pater, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, που είχε ρόλο-κλειδί στο πρότζεκτ.

Καθώς το υπέρυθρο φως δεν είναι ορατό από γυμνό μάτι, η NASA χρωμάτισε τεχνητά την υπέρυθρη εικόνα, ώστε να φαίνονται τα χαρακτηριστικά του πλανήτη. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr