UPDATE #NOW

Hotel Lambert: Πολύτιμα κειμήλια της Μαρίας Αντουανέτας και άλλοι «θησαυροί» του θρυλικού παλατιού, σε δημοπρασία


JTeam

24 Αυγούστου 2022

Hotel Lambert: Πολύτιμα κειμήλια της Μαρίας Αντουανέτας και άλλοι «θησαυροί» του θρυλικού παλατιού, σε δημοπρασία
Το περιεχόμενο του θρυλικού παλατιού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καντηλέρια της Μαρίας Αντουανέτας, έναν καναπέ του Δούκα και της Δούκισσας του Ουίνδσορ και άλλα, βγαίνουν σε δημοπρασία.

Περίπου 1.300 γαλλικά αντικείμενα τέχνης που κάποτε ανήκαν σε προσωπικότητες, όπως η Μαρία Αντουανέτα, η Κοκό Σανέλ και η Μεγάλη Αικατερίνη θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στο Παρίσι αυτό το φθινόπωρο.

Ο Sotheby’s σκοπεύει να βγάλει σε δημοπρασία μερικά από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα του Hôtel Lambert, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διεθνή «περιοδεία». Αν και ο πλήρης κατάλογος των αντικειμένων δε θα δημοσιευθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, τα πιο σημαντικά κομμάτια της δημοπρασίας, με τίτλο «Une Collection Princière» (Μια πριγκιπική συλλογή), είναι ένα σετ από επιχρυσωμένα καντηλέρια καντήλια από μπλε πατίνα, που είχε παραγγείλει η Μαρία Αντουανέτα, ένα πλήρες ασημένιο επιχρυσωμένο σερβίτσιο από τη Μαίρη, κόμισσα του Κάρντιγκαν, και ένα σκαλιστό καναπεδάκι από επιχρυσωμένο ξύλο σε σασί από τη συλλογή του Δούκα και της Δούκισσας του Ουίντσορ.

«Αυτό που κάνει αυτή τη δημοπρασία τόσο μοναδική είναι η συνολική ποιότητα του κάθε κομματιού», δήλωσε στο Artnet news ο Mario Tavella, πρόεδρος του γαλλικού οίκου. «Το να τα δεις στους εσωτερικούς χώρους αυτού του παλατιού ήταν πραγματικά μια συγκλονιστική και μαγική εμπειρία».Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr