UPDATE #NOW

Η Νιγηρία για πρώτη φορά απαγορεύει τα λευκά μοντέλα από τις διαφημίσεις


JTeam

30 Αυγούστου 2022

Η Νιγηρία για πρώτη φορά απαγορεύει τα λευκά μοντέλα από τις διαφημίσεις
@naomicambell
Για πρώτη φορά επίσημη απαγόρευση λευκών μοντέλων από διαφημίσεις στην Νιγηρία

Η Νιγηρία είναι πλέον η πρώτη χώρα που επιβάλλει την απαγόρευση των λευκών μοντέλων στη διαφήμιση, αναφέρουν οι Times. Κι' όμως, η ρυθμιστική αρχή διαφήμισης της χώρας, όρισε μια νέα πολιτική όπου σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται τα λευκά μοντέλα από τον Οκτώβριο.

«Όλες οι διαφημίσεις, το διαφημιστικό και το επικοινωνιακό υλικό μάρκετινγκ πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο μοντέλα από τη Νιγηρία και voice actors», ανέφερε σε ανακοίνωση του, το Ρυθμιστικό Συμβούλιο Διαφήμισης της Νιγηρίας (ARCON) σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στις 22 Αυγούστου.

Και κάπως έτσι, με αυτήν την ανακοίνωση ανοίγει μια νέα εποχή στον κόσμο της μόδας και της διαφήμισης για την Νιγηρία, η οποία απαγορεύει από τις διαφημιστικέςκαι τις καμπάνιες, τα λευκά μοντέλα. Οι εποχές που λευκές γυναίκες και βρετανικές προφορές κοσμούσαν δρόμους της πόλης και τηλεοπτικές διαφημίσεις... φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν.

Η πλήρης απαγόρευση της χρήσης ξένων μοντέλων και καλλιτεχνών σπικάζ θα μπει σε ισχύ από Οκτώβριο, ωστόσο ακόμη και πριν ανακοινωθεί η απαγόρευση, οι εταιρείες έπρεπε να πληρώσουν ένα τιμολόγιο 100.000 Naira (περίπου 240 δολάρια) για κάθε ξένο μοντέλο που χρησιμοποιούνταν σε μια διαφήμιση.

Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι και τον Οκτώβριο, οι αρχές εξαιρούν τις υπάρχουσες διαφημίσεις, οι οποίες μπορούν να συνεχίσουν να προβάλλονται μέχρι το τέλος των καμπανιών τους.

Ο Steve Babaeko μάλιστα, Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιστικών Γραφείων της Νιγηρίας, εκτιμά ότι, μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, περίπου τα μισά ταλέντα στις νιγηριανές διαφημίσεις ήταν Βρετανοί.