UPDATE #NOW

Αφιέρωμα στα «λιγότερο γνωστά» ελληνικά νησιά έκανε η New Zealand Herald


JTeam

30 Αυγούστου 2022

Μήλος
Pexels.com
Η φήμη των ελληνικών νησιών φτάνει μέχρι τη Νέα Ζηλανδία

Ο Peter Dragicevich θέλει να πείσει περισσότερους Νεοζηλανδούς να επισκεφθούν νησιά πέρα από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Στο αφιέρωμα με τίτλο «Υπέροχη Ελλάδα: Λιγότερο γνωστά νησιά που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας», εκθειάζει τις ομορφιές της Τήνου, της Μήλου, της Σίφνου, της Σερίφου και της Κέας. Δεν διστάζει να σχολιάσει τον υπερτουρισμό που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη Σαντορίνη και το κύμα των influencers και μικρο-celebrities που έχει χτυπήσει τη Μύκονο.

Στο αφιέρωμα η Μήλος χαρακτηρίζεται μαγευτική, γεμάτη κρυμμένα διαμάντια για εξερεύνηση. «Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από 70 παραλίες, βαμμένες με πολύχρωμες ποικιλίες άμμου και πέτρας. Το πιο πολυφωτογραφημένο είναι σίγουρα το Σαρακίνικο, με τους καμπυλωτούς λευκούς βράχους του που μοιάζουν με μια τυχαία κατασκευασμένη πάβλοβα», γράφει χαρακτηριστικά.

Η Τήνος από την άλλη χαρακτηρίζεται διαχρονική. «Η πραγματική γοητεία της Τήνου», αναφέρει το δημοσίευμα, «βρίσκεται στο ορεινό εσωτερικό της. Το νησί είναι γνωστό για το μάρμαρο του, το οποίο γενιές τεχνιτών έχουν διαμορφώσει σε γλυπτά, εκκλησίες και προσόψεις δημόσιων κτιρίων. Το αποκορύφωμα είναι ο Πύργος, μια από τις πιο συναρπαστικές οπτικά πόλεις των Κυκλάδων, όπου στενά μαρμάρινα σοκάκια ακτινοβολούν έξω από μια πλατεία με καφετέριες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ