UPDATE #NOW

H Amanda Seyfried φοβόταν να φέρει αντίρρηση σε γυμνές σκηνές για να μην την απολύσουν


JTeam

1 Σεπτεμβρίου 2022

H Amanda Seyfried φοβόταν να φέρει αντίρρηση σε γυμνές σκηνές για να μην την απολύσουν
@mingey
Οι σκηνές γυμνού της Amanda Seyfried στα 19 της και ο ρόλος των intimacy coordinators στα κινηματογραφικά sets

Η Amanda Seyfried έγινε ευρύτερα γνώστη από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο Mama Mia, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ακόμη κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το Jennifer's Body (2009), Dear John (2010), Letters to Juliet (2010), Red Riding Hood (2011) και πολλές ακόμη. Σήμερα μπορεί να είναι μια επιτυχημένη και καταξιωμένη ηθοποιός, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο εύκολα για την Seyfried, πόσο μάλλον στο ξεκίνημά της. Το οποίο το έκανε στα 19 της, όπου και συμμετείχε για πρώτη φορά σε κινηματογραφικές παραγωγές, κάποιες από τις οποίες περιείχαν και αρκετό γυμνό. Έχοντας πλέον μια καριέρα 17 χρόνων στον κινηματογράφο, μιλάει ανοιχτά για το πόσο δυσκολεύτηκε στις αρχές της, να συμμετέχει σε ρόλους με γυμνές σκηνές αλλά και την πίεση που ένιωσε, φοβούμενη πως θα χάσει την δουλειά της.

Η Amanda Seyfried θυμάται μια από τις σκηνές που ένιωσε πίεση και αμηχανία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το να είσαι 19 χρονών και να κυκλοφορείς στο σετ με το εσώρουχο σου... Εννοώ, πλάκα μου κάνεις; Γιατί το επέτρεψα αυτό να συμβεί;». «Αλλά ξέρω γιατί», συνεχίζει. «Ήμουν 19 και δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν και ήθελα και να κρατήσω τη δουλειά μου. Να γιατί».

Από τις δηλώσεις αυτές, έσπευσαν και άλλες νεαρές ηθοποιοί να πάρουν θέση, οι οποίες τόνισαν την ανάγκη για «intimacy coordinators», στα κινηματογραφικά sets. Οι intimacy coordinators, είναι ουσιαστικά εργαζόμενοι, οι οποίοι φροντιζουν ο κάθε ηθοποιός να νιώθει άνετα και ασφαλής σε γυρίσματα με σκηνές γυμνού.

Ο Sean Bean από την άλλη, είναι ο ηθοποιός που υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως οι intimacy coordinators δεν χρειάζονται στα sets, καθώς «χαλούν τον αυθορμιτισμό» της σκηνής, με τις δηλώσεις του να προκαλούν αντιδράσεις από άλλες ηθοποιούς. Μάλιστα η Rachel Zegler, πήρε θέση στα όσα είπε ο Bean, δηλώνοντας:

«Οι intimacy coordinators δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους ηθοποιούς. Ήμουν πολύ ευγνώμων για αυτόν που είχαμε στο σετ του West Side Story. Με έκανε να νιώσω άνετη σαν νέα ηθοποιός που ήμουν, εκπαίδευσε τους γύρω μου, οι οποίοι είχαν μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες σκηνές. Ο αυθορμητισμός σε πιο προσωπικές σκηνές μπορεί να μην είναι ασφαλής. Ξύπνα!».

Θέση πήραν και άλλες γυναίκες ηθοποιοί, υποστηρίζοντας τους intimacy coordinators στα κινηματογραφικά sets, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα βοηθητικοί και αποτρέπουν από νεαρές ηθοποιούς να τραυματιστούν ψυχικά από τέτοιες σκηνές.