UPDATE #NOW

Freddie Mercury: Πώς ο θρύλος των Queen έγινε το απόλυτο είδωλο της ροκ


JTeam

5 Σεπτεμβρίου 2022

Freddie Mercury: Πώς ο θρύλος των Queen έγινε το απόλυτο είδωλο της ροκ
Σαν σήμερα, στις 5 Σεπτεμβρίου το 1946, γεννήθηκε ο Φαρόκ Μπουλσάρα που έμεινε στην ιστορία ως ο υπέροχος Freddie Mercury

Σήμερα, ο Freddie Mercury θα γιόρταζε τα 76α γενέθλιά του, αν δεν είχε φύγει ξαφνικά πριν από 31 χρόνια, από επιπλοκές της λοίμωξης HIV, βυθίζοντας τους θαυμαστές του και τον κόσμο της μουσική σε τεράστια θλίψη.

Στα 20 χρόνια που δούλεψε με τους Queen, έζησε και δημιούργησε όσο κανείς άλλος, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια της ζωής του ήταν παραγωγικότατος. Ήξερε ότι αργά ή γρήγορα θα έφευγε από τη ζωή, οπότε αντιμετώπιζε κάθε δουλειά σαν να ήταν η τελευταία. Έτσι, μας χάρισε μερικά από τα πιο διάσημα και σημαντικά τραγούδια όλων των εποχών, αλλά και μουσικές περφόρμανς που άφησαν εποχή και άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που ερμηνεύουν οι rock stars.

Η δημιουργία του «Φρέντι Μέρκιουρι»

Γεννήθηκε ως Φαρόκ Μπουλσάρα στη Ζανζιβάρη από Ινδούς Παρσί γονείς. Είχε καταλάβει ήδη από μικρή ηλικία ότι δεν είναι εύκολη η ζωή ενός Ινδού στη Μ. Βρετανία, ενώ δεν έβλεπες εύκολα Ασιάτες frontman στη ροκ σκηνή της εποχής. Παράλληλα, ήθελε να αφήσει πίσω τον συγκρατημένο, ντροπαλό Φαρόκ και να πάρει μια νέα ταυτότητα που θα ταίριαζε πολύ περισσότερο στην γεμάτη πλέον αυτοπεποίθηση προσωπικότητα του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr