UPDATE #NOW

Lyn Slater: Από 69χρονη καθηγήτρια πανεπιστημίου, έγινε το fashion IT girl του Instagram


JTeam

8 Σεπτεμβρίου 2022

Lyn Slater: Από 69χρονη καθηγήτρια πανεπιστημίου, έγινε το fashion IT girl του Instagram
H Lyn Slater έχει καταφέρει να συνδυάσει όλα όσα αγαπά και να ακολουθεί την ζωή που ονειρεύεται

Είναι από τη Νέα Υόρκη, είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου στη Νομική, αγαπά τους Ιάπωνες σχεδιαστές και τα τελευταία χρόνια της ζωής της, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς fashion bloggers της εποχής. Και που να ήξερες πόσο ακόμη βάθος έχει αυτή η προσωπικότητα του διαδικτύου με το όνομα Lyn Slater και το instagram account @icon accidental. Αυτή η 69χρονη πλέον κυρία, με το γκρι καρέ της και τα side bangs, έχει καταφέρει να αφήσει το δικό της στίγμα στον κόσμο της μόδας και έχει πολλά ακόμη να πει στο κοινό που την ακολουθεί. Και όλα αυτά, τυχαία. Εξού και το ψευδώνυμο icon accidental.

Jenny.Gr

Όλα ξεκίνησαν κάπου το 2014, όταν έκανε το lunch break της, σε μια ακόμη μέρα στο πανεπιστήμιο. Ο δρόμος και η τύχη την έφεραν έξω από το Lincoln Centre, στο οποίο πραγματοποιούνταν επίδειξη, στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης. Και ενώ εκείνη περπατούσε μαζί με συνάδελφό της αμέριμνη, οι φωτογράφοι που βρίσκονταν εκεί, ξεκίνησαν να απαθανατίζουν τα ρούχα και το στιλ της Lyn Slater. Το outfit της ήταν τόσο εντυπωσιακό, που νόμιζαν πως πρόκειται για κάποια καλεσμένη της επίδειξης και όχι για μια περαστική καθηγήτρια.

Η στιγμή αυτή σηματοδότησε και τη νέα της καριέρα στον κόσμο της μόδας. Ξεκίνησε το δικό της blog μιας και η μόδα ήταν πάντοτε κομμάτι του εαυτού της. Μεγαλώνοντας σε αυστηρό σχολείο, μόνο με γυναίκες, αναγκαζόταν να φοράει στολή και να μοιάζει με όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της. Η ανάγκη της όμως να ξεχωρίζει μέσα από την εμφάνισή της, ήταν πάντα εκεί και όπως φάνηκε το ταλέντο της στο στιλ, δεν μπορεί να κρυφτεί.

Η νέα της καριέρα ξεκίνησε στη μόδα, ωστόσο ποτέ δεν εγκατέλειψε το επίσης σημαντικό έργο της ως κοινωνική λειτουργός και καθηγήτρια Νομικής. Το πρωί στα πανεπιστημιακά έδρανα και στην υπεράσπιση και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας της, στη μόδα και το στιλ. Τα ρούχα για την 69 χρονη Lyn είναι κομμάτι του εαυτού της: «Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του ατόμου και των ρούχων, τα ρούχα που έχεις επιλέξει σου δίνουν αυτοπεποίθηση και άνεση, είναι εσύ, και μέρος του "οπλοστασίου" σου για να βγεις εκεί έξω. Άρα η μόδα ορίζεται, μελετάται και εξηγείται κοινωνιολογικά», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της.

Δεν είχε διστάσει να αναφερθεί και στον ηλικιακό ρατσισμό, καθώς ούτε για την ίδια ήταν πολύ εύκολο να τσαλακώσει την αυστηρή ακαδημαϊκή της εικόνα και να απελευθερωθεί κάνοντας ένα όνειρό της πραγματικότητα. Δεν ήθελε όμως, να σκέφτεται αν θα μπορεί στα 60 της να φορέσει ένα φόρεμα, ή μια φούστα και να έχει αδιάκριτα σχόλια και βλέμματα. Τίποτα από αυτά λοιπόν δεν τη σταμάτησαν να ντύνεται και να εκφράζεται όπως νιώθει.