UPDATE #NOW

Ναν Γκόλντιν: H θρυλική φωτογράφος και ακτιβίστρια που έφερε την επανάσταση στη σύγχρονη φωτογραφία


JTeam

13 Σεπτεμβρίου 2022

Ναν Γκόλντιν: H θρυλική φωτογράφος και ακτιβίστρια που έφερε την επανάσταση στη σύγχρονη φωτογραφία
Στις 12 Σεπτεμβρίου, το 1953, γεννήθηκε η Αμερικανίδα φωτογράφος και ακτιβίστρια, Ναν Γκόλντιν, η οποία μέσα από το συναρπαστικό, αυτοβιογραφικό και αντισυμβατικό έργο της έφερε την επανάσταση στη σύγχρονη φωτογραφία

Στις 12 Σεπτεμβρίου, το 1953, στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτείων, γεννήθηκε η σπουδαία φωτογράφος και ακτιβίστρια Ναν Γκόλντιν, η οποία έφερε την επανάσταση στη φωτογραφία μέσα από αυτοβιογραφικές εικόνες που απεικόνιζαν βαθιά προσωπικές σχέσεις, μετατρέποντας τη ζωή της σε τέχνη.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Τα παιδικά της χρόνια αποδείχθηκαν δύσκολα εξαιτίας της αδιαφορίας των γονιών της και της κακής κατάστασης του γάμου τους. Αποκορύφωμα η αυτοκτονία της αδερφής της, Barbara, όταν η Γκόλντιν ήταν μόλις 11 ετών. Στα 13 της έχοντας εκδιωχθεί από διάφορα οικοτροφεία, απεχθανόμενη οποιουδήποτε είδους σύμβαση και επιθυμώντας να ελευθερωθεί από τους περιοριστικούς ρόλους με τους οποίους η κοινωνία προσδιόριζε τη γυναίκα- κόρη, μητέρα, σύζυγος- έφυγε από το σπίτι της ζώντας για μεγάλο διάστημα σε κοινόβια και σπίτια ανάδοχων οικογενειών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr