UPDATE #NOW

Ρεύμα: Πώς μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση στο σπίτι - Πόσο κοστίζει η αναμονή στις ηλεκτρικές συσκευές


JTeam

20 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεύμα: Πώς μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση στο σπίτι - Πόσο κοστίζει η αναμονή στις ηλεκτρικές συσκευές
Ηλεκτρικές συσκευές σε αναμονή, λάθος σκεύη στην κουζίνα ή μισοάδειος κάδος στο πλυντήριο μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση ρεύματος σε ένα σπίτι - «Πληρώνουμε μέχρι και 50 ευρώ τον χρόνο για συσκευές που είναι σε αναμονή»

Τα νοικοκυριά αρχίζουν και... βγάζουν από την πρίζα τις ηλεκτρικές συσκευές. Οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος αλλά και τα κίνητρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για την μείωση της κατανάλωσης μέσα στον χειμώνα, οδηγούν πολλούς στο να επανεξετάσουν τόσο το πλήθος των ηλεκτρικών συσκευών όσο και τον τρόπο που αυτές χρησιμοποιούνται. Αλλωστε, σύμφωνα με τους ηλεκτρολόγους, το πιο συχνό «λάθος» που γίνεται μέσα σε ένα σπίτι είναι οι συσκευές σε αναμονή. Κάθε συσκευή που έχει λαμπάκι, όπως σημειώνεται, ουσιαστικά καταναλώνει και ρεύμα ακόμη και αν δεν δουλεύει.

Συσκευές όπως για παράδειγμα οι (κλειστές) τηλεοράσεις, οι καφετιέρες, οι βραστήρες ή οι φορτιστές των κινητών τηλεφώνων, που παραμένουν, δηλαδή, στην πρίζα ακόμη και όταν δεν δουλεύουν μπορούν να ανεβάσουν την ετήσια κατανάλωση ενός σπιτιού. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.