UPDATE #NOW

Pfizer και Amazon προσλαμβάνουν 20.000 πρόσφυγες


JTeam

22 Σεπτεμβρίου 2022

Pfizer και Amazon προσλαμβάνουν 20.000 πρόσφυγες
H ανακοίνωση από τους κολοσσούς των ΗΠΑ για την δέσμευση στην πρόσληψη προσφύγων τα επόμενα τρία χρόνια

Στην προσφυγική κρίση προσπαθούν να συμβάλουν κολοσσοί των ΗΠΑ και να ενσωματώσουν στο προσωπικό τους, 20.000 πρόσφυγες από χώρες όπως η Ουκρανία και το Αφγανιστάν. Εταιρείες όπως η Pfizer, Amazon και Uber έχουν δεσμευτεί να προσλάβουν τον αριθμό αυτό προσφύγων σε βάθος τριετίας, κίνηση που, σύμφωνα με ειδικούς συμβούλους, θα συμβάλει στην ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού Αφγανών και Ουκρανών προσφύγων που κατέφθασαν στη χώρα τον περασμένο χρόνο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η ανακοίνωση από τις κορυφαίες εταιρείες έγινε την Δευτέρα, στα πλαίσια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη που διοργάνωσε η Tent Partnership for Refugees, η οποία προσπαθεί να πείσει επιχειρήσεις να απασχολούν πρόσφυγες. Σύμφωνα με την Tent Partnership for Refugees, η επιθυμία πρόσληψης προσφύγων από ολοένα και περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις, αντανακλά την αναγνώριση από πλευράς τους του πόσο ωφελούν τις εταιρείες τους. Άλλωστε οι καταναλωτές εκτιμούν την ηθική συμπεριφορά και οι πρόσφυγες εξελίσσονται σε πιο πιστούς και αξιόπιστους εργαζόμενους.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 100 μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ υπέγραψαν τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο δίκτυο της Tent Partnership και ο στόχος των 20.000 προσλήψεων είναι μόλις ένα τμήμα του συνολικού αριθμού προσφύγων από Αφγανιστάν και Ουκρανία που έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο χρόνο.

Πόσοι πρόσφυγες κατέφθασαν στις ΗΠΑ από Αφγανιστάν και Ουκρανία ;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, περίπου 80.000 Αφγανοί εισήλθαν στις ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της υποστηριζόμενης από την Αμερική κυβέρνησης στο Αφγανιστάν. Ενώ περίπου 150.000 Ουκρανοί έφτασαν στις ΗΠΑ, πολλοί εκ των οποίων σε καθεστώς τουριστικής βίζας που δεν τους δίνει το δικαίωμα της εργασίας.

«Η δέσμευση που κάνουμε σήμερα δεν αφορά μόνο τις δουλειές, αλλά και το να παράσχουμε στους πρόσφυγες πρόσβαση σε ουσιώδεις ευκαιρίες ώστε να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση της νέας τους ζωής» σημείωσε η Τζάνετ Σόρα, αντιπρόεδρος της Amazon.

H Amazon έκανε τη μεγαλύτερη «προσφορά», δεσμευόμενη να προσλάβει 5.000 πρόσφυγες τα επόμενα τρία χρόνια. Οι όμιλοι Hilton Και Marriott αναμένεται να προσλάβουν από 1.500 η κάθεμια ενώ η Pfizer 500 πρόσφυγες.

«Ασπαζόμαστε και χαιρετίζουμε τη διαφορετικότητα που φέρνουν οι πρόσφυγες στην εργατική δύναμη, τις ικανότητές τους, τις εμπειρίες ζωής τους, την αντοχή και την άγρια αφοσίωσή τους στην επιτυχία» ανέφερε η Μόνα Μπάμπουρι, επικεφαλής ισότητας και συμπερίληψης στη Pfizer.