UPDATE #NOW

Revenge Porn: Κύκλωμα στην Πάτρα διακινούσε εικόνες και βίντεο από 141 κοπέλες


JTeam

26 Σεπτεμβρίου 2022

Revenge Porn: Κύκλωμα στην Πάτρα διακινούσε εικόνες και βίντεο από 141 κοπέλες
141 κοπέλες εμπλεκόμενες σε νέα υπόθεση revenge porn στην Πάτρα

Νέα υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας έρχεται από την Πάτρα στην οποία εμπλέκονται 141 κοπέλες. Εικόνες και βίντεο από προσωπικές τους στιγμές, είτε μόνες είτε με σύντροφο τους, έχουν διαρρεύσει και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιες δεν το γνώριζαν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 141 φακέλους, και κάθε ένας αφορά και ένα κορίτσι από την Πάτρα. Μέσα στον φάκελο μπορεί κάποιος να δει βίντεο και φωτογραφίες του κοριτσιού από τις προσωπικές της στιγμές. Είτε όταν είναι μόνη σε κάποιο χώρο είτε και με κάποιον σύντροφο.

Κάθε φάκελος τον οποίο είχαν δημιουργήσει έχει και το ονοματεπώνυμο της κοπέλας. Μια κοπέλα πρόκειται για επιστήμονας της Πάτρας, άλλη είναι γνωστή από τον χώρο της μόδας, κάποιες εργαζόμενες σε κλαμπ της πόλης ήταν επίσης στο αρχείο, εργαζόμενη σε ιατρείο, χωρίς να το γνώριζαν έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο υλικό τους.

Το αρχείο περιλαμβάνει πάνω από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο και «μοιράζεται» από κινητό σε κινητό μέσω της εφαρμογής «mega play» που χρησιμοποιείται για αποστολή μεγάλων σε όγκο αρχείων. Ετσι νεαροί άνδρες μπορούν εύκολα να έχουν στο κινητό τους το συγκεκριμένο αρχείο με τις 141 γυναίκες σε «φακέλους», αρκεί να γνωρίζουν κάποιον που το έχει. Στο υλικό, σύμφωνα με το ρεποτάζ, περιλαμβάνονται μέχρι και δημόσιες ερωτικές σκηνές με θέα τη γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου, ενώ κάποια από τα κορίτσια γνωρίζουν ότι βιντεοσκοπούνται ή φωτογραφίζονται, άλλα όμως όχι.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι μόνο μία από τις 141 έχει προβεί σε μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ατόμων που διέρρευσαν βίντεο με τις προσωπικές τους στιγμές. Πρόκειται για κοπέλα που εργάζεται σε γνωστό καφέ πατρινής αλυσίδας στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Σοφίας και η οποία είχε πληροφορηθεί για την ύπαρξη του βίντεο πριν αυτό συμπεριληφθεί στη λίστα.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η δυσκολία ως προς την νομική αντιμετώπιση του θέματος με τους 141 «φακέλους» είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει «αναρτηθεί» στο διαδίκτυο, αλλά κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό και άρα η απόδειξη για το ποιος το μοιράζει, ποιος το χρησιμοποιεί και ποιοι έκαναν την βιντεοσκόπηση είναι δύσκολη.

Πόσο μάλλον αν κάποια βίντεο ή φωτογραφίες είχαν αποσταλεί από την ίδια την κοπέλα σε κάποιον σύντροφο και αυτός αργότερα το διέδωσε.