UPDATE #NOW

Στην Ελλάδα πιστεύουμε (ακόμα) πως το πλαστικό είναι φανταστικό


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2022

Στην Ελλάδα πιστεύουμε (ακόμα) πως το πλαστικό είναι φανταστικό
Ο ανεφάρμοστος νόμος για τα πλαστικά μιας χρήσης και για την πλαστική σακούλα, οι ευθύνες και η άμεση ανάγκη για νέα διορθωτικά μέτρα

Ήπιες τον χυμό σου μόνο με οικολογικά καλαμάκια φέτος το καλοκαίρι; Τα πλαστικά κύπελλα του καφέ εξαφανίστηκαν από προσώπου γης; Στο take away φαγητό, τα δοχεία ήταν όλα χάρτινα και τα πιρούνια κομποστοποιήσιμα; Αν στα παραπάνω ερωτήματα, οι απαντήσεις σου είναι αρνητικές είναι γιατί στην Ελλάδα – όπως όλα δείχνουν – πιστεύουμε ακόμα πως το πλαστικό μιας χρήσης είναι φανταστικό. Ο νόμος 4736/2020 που ενσωμάτωνε την ευρωπαϊκή οδηγία για την μείωση – κατάργηση κάποιων πλαστικών μιας χρήσης έχει τεθεί σε ισχύ από το τέλος Μάϊου του 2022. Στην καθημερινή ζωή, όμως, παραμένει ανεφάρμοστος.

Με στοιχεία της WWF Greece

Η πρόσφατη έκθεση της WWF σχετικά με την τακτικότητα χρήσης πλαστικών μιας χρήσης είναι υπέρ το δέον απογοητευτική, ενώ πρόκειται για είδη που απειλούν την θαλάσσια πανίδα, τις θάλασσες και τους ωκεανούς μας· κατά συνέπεια την τροφική αλυσίδα και την υγεία μας. «Τέσσερις μήνες μετά διαπιστώνουμε ότι βασιλεύουν τα πλαστικά – κυρίως τα κύπελλα και τα φαγητοδοχεία – δεν υπάρχουν πουθενά δημόσιες βρύσες για να αποθαρρύνουν την χρήση πλαστικού μπουκαλιού και το σύστημα επιστροφής εγγύησης για πλαστικά μπουκάλια είναι ανύπαρκτο» εξηγεί ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος αποτυπώματος της WWF Greece.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr