UPDATE #NOW

Τα Μαγνητικά Πεδία είναι και επίσημα η ελληνική πρόταση για τα 95α Όσκαρ


Κλέλια Φατούρου

27 Σεπτεμβρίου 2022

Τα Μαγνητικά Πεδία είναι και επίσημα η ελληνική πρόταση για τα 95α Όσκαρ
Θα περάσει στην κατηγορία «Καλύτερη Διεθνής Ταινία»;

Η ταινία του Γιώργου Γούση θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα επόμενα βραβεία Όσκαρ. Πριν από λίγες εβδομάδες, τα μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ψήφισαν μέσα από μία ειδική πλατφόρμα, κατέληξαν στα Μαγνητικά Πεδία και κατέθεσαν την πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Υπουργείου, «η επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση και μετά από διεξοδική συζήτηση, πρότεινε κατά πλειοψηφία τα 'Μαγνητικά Πεδία', καθώς έκρινε ότι πρόκειται για μία ταινία που μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης».

Ο Υφυπουργός, αρμόδιος σε θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, εξέδωσε την απόφαση και πλέον είναι επίσημο. Το επόμενο βήμα είναι η απόφαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποία θα επιλέξει τις υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Η ταινία περιστρέφεται από δύο ανθρώπους, την Έλενα και τον Αντώνη, που γνωρίζονται σε ένα ferry για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μία περιπλάνηση στο νησί, προκειμένου να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Τα Μαγνητικά Πεδία είχαν 7 υποψηφιότητες στα ελληνικά βραβεία Ίρις.