UPDATE #NOW

Ο Elon Musk παρουσίασε τα 2 ανθρωποειδή ρομπότ της Tesla - Μπορείς να τα παραγγείλεις σε 3-5 χρόνια


JTeam

3 Οκτωβρίου 2022

Ο Elon Musk παρουσίασε τα 2 ανθρωποειδή ρομπότ της Tesla - Μπορείς να τα παραγγείλεις σε 3-5 χρόνια
Όσα παρουσιάστηκαν στην Tesla Day από τον Elon Musk για τα δυο ανθρωποειδή robots

Όσοι βρέθηκαν στο συνέδριο της Tesla, είχαν την ευκαιρία να νιώσουν την πιο cringe αίσθηση (ή και όχι), καθώς δύο ανθρωπόμορφα robots τριγυρνούσαν στον χώρο, κάθονταν στα καθίσματα, χαιρετούσαν, έκαναν χορευτικές κινήσεις και γενικώς συμπεριφέρονταν σαν άνθρωποι, εκτελώντας εντολές. Φαίνεται τελικά πως είμαστε πολύ πιο κοντά στο να έχουμε πιο εύκολη πρόσβαση σε ανθρωποειδή robots, τα οποία θα πωλούνται προς 20.000 δολάρια περίπου, δηλαδή, λίγο λιγότερο από ένα αυτοκίνητο.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τι συνέβη και τι ανακοινώθηκε στην Tesla Day όπου και παρουσιάστηκαν τα δυο αυτά bots. Φέτος λοιπόν ο Musk, έφερε στη σκηνή δύο πρωτότυπα ρομπότ, το Bumble C και το Optimus.

Το πρώτο, που ονομάζεται Bumble C, μπόρεσε να περπατήσει μόνο του στη σκηνή για πρώτη φορά, χωρίς να υπάρχει ανθρώπινη υποστήριξη. Ήταν επίσης σε θέση να χαιρετήσει τον κόσμο που παρακολουθούσε την εκδήλωση, καθώς και να πραγματοποιήσει μερικές απλές χορευτικές φιγούρες.

Jenny.Gr

Στην συχέχεια, οι άνθρωποι της Tesla παρουσίασαν μερικά βίντεο με το ρομπότ να κάνει μερικές απλές εργασίες, όπως να μαζεύει κουτιά και να τα μεταφέρει, να ποτίζει φυτά ή να σηκώνει μεταλλικές ράβδους σε ένα εργοστάσιο.

Jenny.Gr

Το Bumble C δεν αποτελούσε την κύρια ατραξιόν της AI Day. Τα βλέμματα είχαν στραφεί στο Optimus. Προς το παρόν, το δεύτερο ρομπότ, δεν είναι σε θέση να περπατήσει, αλλά ο Musk είπε ότι θα μπορεί να το κάνει σε λίγες εβδομάδες. Το έθεσαν σε λειτουργία μέσω μίας ειδικής πλατφόρμας, με τον Optimus να χαιρετά με μικρές κινήσεις το πλήθος. Εμφανισιακώς, το Optimus έδειχνε πιο κοντά στην τελική του μορφή, κάτι που θα συμβεί τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια.

Jenny.Gr

Το Tesla Bot επόμενης γενιάς θα έχει στον πυρήνα του μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη σχεδιασμένα από την Tesla, που θα τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 2,3 kWh τοποθετημένη στον κορμό του και θα είναι κατάλληλη για δουλειά περίπου μιας ημέρας. Επιπλέον, διαθέτει ένα σύνθετο σύστημα με τσιπ και αισθητήρες για να την κίνηση των άκρων του και το ίδιο σύστημα αυτόνομης κίνησης που συναντάμε και στα αυτοκίνητα της εταιρείας. Ακόμα, το βάρος του θα κυμαίνεται στα 73 κιλά.

Τέλος, ο Musk ανέφερε ότι η Tesla θα είναι έτοιμη να λάβει παραγγελίες για το Optimus σε τρία έως πέντε χρόνια.