UPDATE #NOW

Το πιο ακριβό παλάτι στην Μεγάλη Βρετανία πωλείται και πάλι - Η ιδιωτική κατοικία των 45 δωματίων με θέα στο Hyde Park


JTeam

9 Οκτωβρίου 2022

Το πιο ακριβό παλάτι στην Μεγάλη Βρετανία πωλείται και πάλι - Η ιδιωτική κατοικία των 45 δωματίων με θέα στο Hyde Park
@telegraph
Έχουν περάσει από αυτό κάποιοι από τους πιο διάσημους και πλουσιότερους ανθρώπους όπως ο κάποτε πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος

Η παράδοση της Μεγάλης Βρετανίας στα παλάτια είναι μακρά και αυτήν την φορά, αφορά το πιο ακριβό παλάτι σε ολόκληρη την Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για το επταώροφο κτήριο στο Knightsbridge, το οποίο βγήκε αθόρυβα ξανά στο σφυρί μετά από μια τριετία, με τουλάχιστον πέντε ενδιαφερόμενους να το έχουν δει τις τελευταίες εβδομάδες. Τα τελευταία τρία χρόνια ανήκε στον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Cheung Chung-kiu, ο οποίος το είχε αποκτήσει έναντι 200 εκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, μεταξύ αυτών που έριξαν μια ματιά στο πολυτελές ακίνητο -που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930- ήταν και «βασιλικές οικογένειες της Μέσης Ανατολής και βαθύπλουτοι Αμερικανοί επενδυτές».

Jenny.Gr

Το εσωτερικό της κατοικίας με τα 45 δωμάτια έχει επιμεληθεί ο Γάλλος σχεδιαστής, Αλμπέρτο Πίντο.

«Είναι πολύ δύσκολο να το κοστολογήσεις: Είναι σαν ένα έργο τέχνης ή ένα διαμάντι. Αν κάποιος πραγματικά το θέλει, θα πληρώσει» λέει άτομο στον στενό κύκλο των πωλητών.

Το ακίνητο είχε πωληθεί έναντι 205 εκατ. λιρών τον Ιανουάριο του 2020 στον Cheung Chung-kiu, τον ιδρυτή και πρόεδρο της CC Land Holdings, μιας εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων με έδρα το Hong - Kong. Τι ήταν όμως αυτό που τον οδήγησε να βγαλει και παλι στο σφυρί το πλουσιότερο παλάτι της Αγγλίας;

Σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται πέντε διαφορετικές πηγές, ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι ο Hui Ka Yan, ιδρυτής πρόεδρος και κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών της Evergrande - που έχει πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση λόγω των υπέρογκων χρεών και της πτώσης των τιμών των ακινήτων.

Jenny.Gr

Ο Hui φέρεται να έχει πουλήσει σε μικρό χρονικό διάστημα μια σειρά περιουσιακών στοιχείων, περιλαμβανομένων και άλλων ακινήτων στον κόσμο, αλλά και δύο ιδιωτικών τζετ, καθώς η εταιρεία του και δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ακινήτων στην Κίνα παλεύει με την οικονομική κρίση.