UPDATE #NOW

Ακτιβιστές πέταξαν τοματόσουπα στα «Ηλιοτρόπια» του Van Gogh


JTeam

14 Οκτωβρίου 2022

Ακτιβιστές πέταξαν τοματόσουπα στα «Ηλιοτρόπια» του Van Gogh
Πέταξαν τοματόσουπα στο διάσημο έργο του Van Gogh, το οποίο εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Ακτιβιστές της ομάδας Just Stop Oil, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την ανερχόμενη ακρίβεια και τις τιμές του πετρελαίου και έτσι αποφάσισαν να πάνε στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου προκειμένου να καταστρέψουν το διάσημο έργο του Van Gogh, με τίτλο «Ηλιοτρόπια». Τα δύο άτομα προχώρησαν σε αυτή την πράξη διαμαρτυρίας γύρω στη 1 το μεσημέρι, ενώ οι επισκέπτες του μουσείου έμειναν άναυδοι.

Jenny.Gr

Ευτυχώς, υπήρχε τζάμι στην κορνίζα, το οποίο προστάτευσε τον πίνακα. Οι ακτιβιστές δεν σταμάτησαν εκεί όμως, καθώς στη συνέχεια κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο κάτω από το έκθεμα. «Τι αξίζει περισσότερο, η ζωή ή η τέχνη;» είπαν. «Αυτό αξίζει περισσότερο από την τροφή; Περισσότερο από τη δικαιοσύνη; Ανησυχείτε περισσότερο για την προστασία ενός πίνακα ή για την προστασία του πλανήτη μας και των πολιτών του;».

Jenny.Gr

«Η κρίση του κόστους ζωής είναι επόμενο της κρίσης κόστους του πετρελαίου. Το πετρέλαιο είναι απλησίαστο για εκατομμύρια οικογένειες που κρυώνουν και πεινούν. Δεν μπορούν ούτε να ζεστάνουν μία κονσέρβα σούπας», δήλωσαν.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά, με ένα πρόσφατο να αφορά έργο του Πικάσο. Επίσης δύο ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή, συνελήφθησαν αφού κόλλησαν τα χέρια τους πάνω σε πίνακα του Πικάσο, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που μεταδόθηκε ζωντανά στα social media.