UPDATE #NOW

63ο ΦΚΘ: Spotlight σε 4 ταινίες που ξεχωρίζουμε από το πρόγραμμα


JTeam

25 Οκτωβρίου 2022

63ο ΦΚΘ: Spotlight σε 4 ταινίες που ξεχωρίζουμε από το πρόγραμμα
Τι θα δούμε φέτος στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης: 4 ταινίες που μας θυμίζουν πως η ζωή είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου και όλοι οι σινεφίλ μετράμε αντίστροφα για το ραντεβού μας στις αίθουσες. Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία “σκανάρουμε” κάποιες από τις φετινές ταινίες της διοργάνωσης.

Το ταξίδι προς τη διαμόρφωση του εαυτού

Από το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεχωρίζουμε 4 ταινίες βγαλμένες από τη ζωή, με κυριολεκτικό ή πιο αλληγορικό τρόπο. Ταινίες οι οποίες μας θυμίζουν πως δεν πρέπει να χάνουμε από τα μάτια μας τα όνειρα και τα πιστεύω μας. Ο δρόμος μπορεί να είναι -και θα είναι- δύσκολος, όπως όλα τα πράγματα για τα οποία αξίζει να παλεύουμε. Απέναντί σε μία καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, σε άλλους ανθρώπους, σε ορισμένες περιπτώσεις, απέναντι, ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό. Πάντα, όμως, αξίζει να στεκόμαστε περήφανα, κοιτώντας εκεί που θέλουμε να πάμε, ακόμα κι αν ο δρόμος, τελικά, μας οδηγεί σε άλλον προορισμό.
Από την πορεία του “Μικρού Αδερφού” προς την ενηλικίωση, στους αγώνες -εντός και εκτός ρινγκ- της Κέικο, στο διαλογιστικό ταξίδι της Μαρίας Μαγδαληνής και τα παραστρατήματα του νεαρού Καμίλ, κατά την προσπάθειά του να ασχοληθεί με τη ραπ σκηνή -4 ταινίες, που η κάθε μία περιγράφει ένα ξεχωριστό ταξίδι, τόσο σωματικό, όσο και πνευματικό, προς την διαμόρφωση του εαυτού.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr