UPDATE #NOW

Floor Jansen: Η τραγουδίστρια των Nightwish διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού - Το γράμμα της στους fans


JTeam

27 Οκτωβρίου 2022

Floor Jansen: Η τραγουδίστρια των Nightwish διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού - Το γράμμα της στους fans
Η Jansen διαγνώσθηκε μόλις πριν 2 εβδομάδες με καρκίνο του μαστού και εξομολογείται: «Αν δεν είχα πάει για μαστογραφία, ο όγκος θα είχε περάσει απαρατήρητος»

Μια δυσάρεστη είδηση αλλά και ένα γράμμα που προορίζεται για να σώσει ζωές έχουμε από την Floor Jansen, την frontwoman των Nightwish, η οποία σήμερα μπαίνει για επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον μαστό. Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για την υγεία της, η Jansen θέλησε να μοιραστεί με το κοινό της ένα γράμμα για τα όσα έχει νιώσει και αντιμετωπίσει τις τελευταίες ημέρες.

Ανέβασε λοιπόν μια επιστολή στα social media της, στην οποία υπογραμμίζει την ύψιστη σημασία του προληπτικού ελέγχου, καλώντας όλες τις γυναίκες να ενημερωθούν.

Αναλυτικά το γράμμα της Floor Jansen

«Ένα γράμμα για εσένα,

Η ζωή έρχεται κατά κύματα, με τα πάνω και τα κάτω. Είχα τη χαρά να φτάσω σε πολλές κορυφές, και τις μοιράστηκα μαζί σας μέσω των social media και των πολλών πολλών συναυλιών σε όλο τον κόσμο όλα αυτά τα πολλά χρόνια της καριέρας μου. Αλλά τώρα με έπληξε ένα νέο κύμα. Και δεν είναι καλό.

Έχω καρκίνο του μαστού. Διαγνώστηκε πριν από λίγο περισσότερο από 2 εβδομάδες και αύριο (σσ: εννοεί σήμερα) θα χειρουργηθώ για την αφαίρεση του όγκου. Η διάγνωσή μου είναι πολύ καλή!!! Φαίνεται να είναι ένας μη επιθετικός καρκίνος, ο οποίος φαίνεται να μην έχει εξαπλωθεί.

Θα κρατήσω το στήθος μου. Και θα είμαι απαλλαγμένη από τον καρκίνο μετά από αυτή τη χειρουργική επέμβαση, καθώς και μια τοπική θεραπεία ακτινοβολίας που θα πραγματοποιηθεί τρεις μήνες μετά από αυτήν την επέμβαση, ελπίζουμε. Θα μάθουμε περισσότερα μετά την επέμβαση για να δούμε αν αυτή η θετική διάγνωση ισχύει.

Η λέξη καρκίνος είναι σοκαριστική. Όλα όσα θεωρούσατε σημαντικά στη ζωή πριν από αυτή τη διάγνωση αλλάζουν ριζικά μέσα σε λίγα λεπτά.

Τώρα θέλω απλώς να είμαι ξανά υγιής. Θέλω να δω την κόρη μου να γίνεται γυναίκα. Θέλω να ζήσω! Και το πιο τρομακτικό κομμάτι αυτής της διάγνωσης είναι ότι νόμιζα ότι ήμουν υγιής! Δεν ένιωσα τον καρκίνο, δεν ήξερα ότι υπήρχε μέχρι που, ως γυναίκα άνω των 40, πήγα σε μια τυπική εξέταση μαστογραφίας. Κάτι που προσφέρουν πολλές χώρες, ακόμα και δωρεάν για κάποιες τυχερές. Αν δεν είχα πάει εκεί, ο όγκος θα είχε περάσει απαρατήρητος.

Σε ένα χρόνο από τώρα αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ μεγαλύτερο. Η σκέψη αυτού με κάνει να μοιραστώ αυτήν την ιστορία μαζί σας. Η μαστογραφία σώζει ζωές! Είναι άβολο και μπορεί να πιστεύεις ότι δεν θα έχεις κάτι στο στήθος σου ούτως ή άλλως, αλλά ΠΗΓΑΙΝΕ!

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές οργανώσεις που προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με τον αυτοέλεγχο αν δεν έχετε πρόσβαση ή χρήματα για μαστογραφία.

Αν μπορέσω να σας εμπνεύσω να φροντίσετε τον εαυτό σας, τότε κάτι καλό θα βγει από αυτή τη διάγνωση του καρκίνου.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα είμαι έτοιμη εγκαίρως για την ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Nightwish, που θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου! Και είμαι αισιόδοξη αφού η διάγνωσή μου είναι καλή! Υπόσχομαι να προσέχω τον εαυτό μου.

Θα είμαι εκτός για λίγο καιρό για να επικεντρωθώ στον εαυτό μου.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε αυτό το γράμμα».

Jenny.Gr