UPDATE #NOW

Twitter: Ο Elon Musk μετά τις απολύσεις, προειδοποιεί για χρεοκοπία


JTeam

11 Νοεμβρίου 2022

Twitter: Ο Elon Musk μετά τις απολύσεις, προειδοποιεί για χρεοκοπία
Chesnot / Getty images
H δημοφιλής πλατφόρμα είναι μόλις 3 εβδομάδες στα χέρια του Musk και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμη και εκείνο της χρεοκοπίας

Ο Elon Musk μετά την σκληρή δικαστική διαμάχη για την απόκτηση του Twitter και τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων, έρχεται να κάνει τις προειδοποιήσεις του, οι οποίες αφορούν ακόμη και το σενάριο της χρεοκοπίας.

Ο δισεκατομμυριούχος «προέβλεψε» ένα αβέβαιο οικονομικό μέλλον για το μέσο, ενώ πολλοί celebrities και κορυφαία στελέχη κλείνουν τον λογαριασμό τους.

Ο Yoel Roth, ο επικεφαλής ασφαλείας, στον οποίο είχε ανατεθεί να διαχειριστεί δημοσίως τις ανησυχίες από διαφημιστές και χρήστες για την πλατφόρμα, φέρεται να είναι ο τελευταίος που αποχώρησε από την εταιρεία.

Οι αποχωρήσεις ξεκίνησαν την ίδια ημέρα που ο Musk απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι «η χρεοκοπία δεν αποκλείεται να συμβεί».

Σε email προς τους υπαλλήλους και σε μια επακόλουθη συνάντηση του προσωπικού, ο Elon Musk περιέγραψε τις άσχημες οικονομικές συνθήκες, στις οποίες βρισκόταν η εταιρεία και πόσο σημαντική πίστευε ότι ήταν η συνδρομητική υπηρεσία της, το Twitter Blue, για το μέλλον της.

«Χωρίς σημαντικά έσοδα από συνδρομές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Twitter να μην επιβιώσει από την επερχόμενη οικονομική ύφεση», ανέφερε στο email ο νέος ιδιοκτήτης. «Χρειαζόμαστε περίπου τα μισά από τα έσοδά μας να είναι από συνδρομές».

«Δεν έχω δει ποτέ δισεκατομμυριούχο να εκλιπαρεί τόσο πολύ για 8 δολάρια», σχολίασε ο Derrick Johnson, πρόεδρος της NAACP. «Είναι σαφές ότι οι προσπάθειές μας - καλώντας τις εταιρείες να διακόψουν όλες τις διαφημίσεις στο Twitter - έχουν αποτέλεσμα. Οι εταιρείες πρέπει να λογοδοτήσουν, και το Twitter δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση δεν έχουν θέση πουθενά», δήλωσε ολοκληρώνοντας.