UPDATE #NOW

Ο Βig Ben ξανά σε λειτουργία - Ύστερα από 5 έτη σιωπής και ανακαίνιση 95 εκατομμύριων λιρών


JTeam

12 Νοεμβρίου 2022

Ο Βig Ben ξανά σε λειτουργία - Ύστερα από 5 έτη σιωπής και ανακαίνιση 95 εκατομμύριων λιρών
Από το 2017 τo διάσημο ρολόι του Λονδίνου είχε σταματήσει την λειτουργία του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης των 95 εκατομμυρίων λιρών

5 ολόκληρα χρόνια και 95 εκατομμύρια χρειάστηκαν για να επιστρέψει και πάλι το iconic ρολόι "Big Ben" ή "Elizabeth Tower", όπως αλλιώς αποκαλείται, σε λειτουργία. Από το 2017, οι καμπάνες του είχαν σταματήσει και λειτουργούσαν μόνο σε πολύ ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως στον θάνατο της Ελισάβετ όπου χτύπησε 96 φορές το λεπτό, την Πρωτοχρονιά ή άλλες επίσημες ημέρες της Αγγλίας.

Αυτήν την Κυριακή, στις 11 το πρωί, ο "Big Ben" επιστρέφει στην 24ωρη λειτουργία του, φέρνοντας και πάλι ενθουσιασμό στον λαό, ο οποίος θα γιορτάσει την επαναλειτουργία με πολλές εκδηλώσεις και γιορτές. «Θαυμάσιο, υπέροχο, πέρασε πολύς καιρός», είπε ο Art Wallace, 56, επισκεπτόμενος την πρωτεύουσα του Λονδίνου με τη μητέρα του, από τη βόρεια Αγγλία.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι ειδικοί ωρολόγοι του παλατιού, έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα τεστ και ο Big Ben είναι έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή. Ενώ τέλος να σημειωθεί, πως τα 5 χρόνια, ήταν η μεγαλύτερη διάρκεια στην ιστορία της χώρας, όπου το γνωστό ρολόι είχε "σιωπήσει" για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.