UPDATE #NOW

Μουντιάλ 2022: Rod Stewart και Dua Lipa λένε “όχι” στο Κατάρ και καταδικάζουν την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιώματων


JTeam

15 Νοεμβρίου 2022

Μουντιάλ 2022: Rod Stewart και Dua Lipa λένε “όχι” στο Κατάρ και καταδικάζουν την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιώματων
Ο Rod Stewart απέρριψε 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ η Dua Lipa καταδίκασε δημοσίως τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να ερμηνεύει στο Μουντιάλ, όσο αυξάνεται η πίεση προς τον “ambassador” του Κατάρ, David Beckham

Η Dua Lipa και ο Rod Stewart είναι δύο από τα ονόματα, που οι διοργανωτές του φετινού Μουντιάλ στο Κατάρ είχαν κατά νου για το μουσικό κομμάτι της διοργάνωσης. Οι δυο καλλιτέχνες, ωστόσο, όχι μόνο αρνήθηκαν την πρόταση του Κατάρ, αλλά καταδίκασαν δημόσια την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ. Όποιος κριθεί ένοχος για συμμετοχή σε ομοφυλοφιλική δραστηριότητα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης. Παράλληλα, η χώρα έχει κατηγορηθεί για απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων, με ρεπορτάζ να κάνουν λόγω για 6,500 χιλιάδες νεκρούς εργάτες, από τότε που το Κατάρ κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε ένα story στο Instagram, η Dua Lipa αρνήθηκε τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να ερμηνεύει στην διοργάνωση, αναφέροντας ότι θα επισκεφτεί τη χώρα “μόνο όταν εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έδωσε” όταν ανακοινώθηκε ως η χώρα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr