UPDATE #NOW

Η Meghan Markle για τις σεξουαλικές εμπειρίες: «Οι γυναίκες περιφρονούνται, οι άντρες ευνοούνται»


Τόνια Τζάφερη

23 Νοεμβρίου 2022

Η Meghan Markle για τις σεξουαλικές εμπειρίες: «Οι γυναίκες περιφρονούνται, οι άντρες ευνοούνται»
@splashnews
H Δούκισσα του Sussex μίλησε στο πρόσφατο podcast της για την γυναικεία σεξουαλικότητα και το γεγονός πως: «Οι άνδρες συνήθως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιδεικνύουν τις εμπειρίες τους, ενώ οι γυναίκες περιφρονούνται αν δείχνουν τις σεξουαλικές τους πλευρές»

Δυναμικά επέστρεψε η Meghan Markle με ένα ακόμη επεισόδιο στο podcast της, Archetypes και αυτήν την φορά έφερε στο προσκήνιο το γεγονός πως οι γυναίκες κατακρίνονται ή θα έπρεπε να ντρέπονται για τις σεξουαλικές τους εμπειρίες, ενώ οι άντρες αντιθέτως επιβραβεύονται και επαινούνται, θέλοντας να δώσει έμφαση στο πόσο διαφορετική είναι η αντιμετώπιση των αντρών και γυναικών, σχετικά με τέτοιου είδους θέματα.

«Δεν καταλαβαίνω τι φταίει για το στίγμα που περιβάλλει τις γυναίκες, τη σεξουαλικότητά τους και την εξερεύνησή της, που επιφέρει διασυρμό χειρότερο από ό,τι για έναν άντρα», δήλωσε η αρχικά η Meghan.

Η Μarkle συνέχισε τους σχολιασμούς της πάνω στο θέμα, δηλώνοντας πως παρατηρεί να ισχύουν «δυο μέτρα και δυο σταθμά» για τις γυναίκες και τους άντρες αναφορικά με την σεξουαλικότητα. «Καθώς μεγαλώνεις, εξερευνάς και αρχίζεις να καταλαβαίνεις τον αισθησιασμό σου. Η σεξουαλικότητά σου, πολλές φορές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό εναντίον σου (αν είσαι γυναίκα)», είπε.

Όπως εξήγησε, οι άνδρες συνήθως εξυμνούνται όταν εξερευνούν τη σεξουαλική τους ζωή και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιδεικνύουν τις εμπειρίες τους, ενώ οι γυναίκες περιφρονούνται αν αναδείξουν ή μιλήσουν για τις σεξουαλικές τους εμπειρίες.

«Ένας άντρας, αν βγαίνει έξω, διασκεδάζει ή οτιδήποτε άλλο κάνει, συχνά επαινείται», πρόσθεσε. «Αλλά για μια γυναίκα, δεν έχει σημασία αν είναι η πιο επιτυχημένη οικονομικά στα 50 της, σας υπόσχομαι ότι κάποιος θα πει: "Μα ήταν τόσο τσ**λα στο κολέγιο», είπε χαρακτηριστικά η Meghan για τις λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν γύρω από την γυναικεία σεξουαλικότητα.

Jenny.Gr
@splashnews

Πρόσφατα μάλιστα, είχαν προκληθεί εκ νέου αντιδράσεις όταν η Markle ισχυρίστηκε ότι την υποβάθμισαν σε «bimbo», όταν συμμετείχε στο τηλεπαιχνίδι Deal or No Deal.

«Κατέληξα να εγκαταλείψω την εκπομπή», δήλωσε στο podcast της τον Οκτώβριο. «Δεν μου άρεσε να αισθάνομαι αναγκασμένη να είμαι όλο εμφάνιση και ελάχιστη ουσία, και έτσι ένιωθα εκείνη την εποχή, πως περιορίζομαι σε αυτό το αρχέτυπο: τη λέξη "bimbo"».