UPDATE #NOW

Πώς να διακοσμήσεις τέλεια το σπίτι σου για τα Χριστούγεννα (χωρίς να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ)


JTeam

28 Νοεμβρίου 2022

Πώς να διακοσμήσεις τέλεια το σπίτι σου για τα Χριστούγεννα (χωρίς να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ)
Pexels
Το μόνο που χρειάζεται είναι υλικά από τον κήπο σου και αρκετή φαντασία!

Ας αφιερώσουμε ένα λεπτό κι ας φανταστούμε την τέλεια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ανεξάρτητα από το χρώμα που έχουμε επιλέξει, όποιο κι αν είναι το στιλ της, το σίγουρο είναι ότι το δέντρο φαίνεται φανταστικό. Μεγάλο, γεμάτο, πλούσιο. Όπως και η διακόσμηση γύρω- γύρω.

Για να κάνουμε το σπίτι μας να μοιάζει με τα εκπληκτικά γραφικά του Πολικού Express, δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος (και σίγουρα δεν θέλει μια ολόκληρη περιουσία, όπως πολλοί θα υπέθεταν). Αυτό που θέλει, είναι υλικά από τον κήπο σου και μπόλικες δόσεις δημιουργικότητας και φαντασίας.

Ας ξεκινήσουμε με τα φυτά που μπορείς να αξιοποιήσεις για τις γιορτινές σου συνθέσεις!

Η κρανιά και οι καρποί της μοιάζουν με κόκκινες μικρές ελιές κι έχουν γλυκόξινη γεύση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο φυτό ως βάση για το στεφάνι σου. Το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, καθώς μπορείς να προσθέσεις μικρούς κόκκινους φιόγκους που θα έχεις φτιάξει από κορδέλες. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες ανθοσυνθέσεις με αποξηραμένα φρούτα.

Μια ακόμη όμορφη ιδέα είναι να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα μπουκέτα, με μήλα, κουκουνάρια και ρόδια. Τοποθετείς μια βάση και τα βάφεις διάφορα χρώματα χρυσά, κόκκινα, ασημένια, ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση και τα τοποθετείς σε ξυλάκια, δημιουργώντας όμορφα χριστουγεννιάτικα μπουκέτα.

Όσο για το γιορτινά φυλλώματα που μπορείς να βάλεις μέσα σε πιατέλες και κεριά, οι επιλογές είναι πολλές. Πειραματίσου με χρώματα και υφές και μην παραλείψεις να προσθέσεις μικρά στολίδια ή διακοσμητικά στοιχεία που άφησες στην άκρη, πιστεύοντας ότι δεν θα σου χρειαστούν πουθενά.

Μπορείς να τελειοποιήσεις τα στεφάνια σου με φύλλα από ευκάλυπτο ή πεύκο. Το στήσιμο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι ενώ μπορείς να αξιοποιήσεις μέχρι και κουτιά κονσέρβας. Πώς; Πρόκειται για μια από τις πιο ανέξοδες και εντυπωσιακές κατασκευές. Αρκεί να το βάψεις και να το φροντίσεις. Μόλις μεταμορφώσεις το κουτί σε ένα όμορφο διακοσμητικό, μπορείς να προσθέσεις μικρά χριστουγεννιάτικα φυτά.

Μπορείς να φτιάξεις μερικά ακόμη διακοσμητικά από άδειες γυάλες πχ από μαρμελάδες. Μπορείς να τις βάψεις εξωτερικά και να προσθέσεις μέσα κουκουνάρια, φύλλα και φωτάκια.

Καλές γιορτές!