UPDATE #NOW

Ο James McAvoy μιλά για τα άγνωστα (ξεκαρδιστικά) περιστατικά με fans και για το αν θα επέστρεφε στη Marvel


Κλέλια Φατούρου

29 Νοεμβρίου 2022

Ο James McAvoy μιλά για τα άγνωστα (ξεκαρδιστικά) περιστατικά με fans και για το αν θα επέστρεφε στη Marvel
GQ Magazine/Elliot James Kennedy
«Τώρα μπορώ να πάρω τη δουλειά μου στα σοβαρά, αλλά όχι τον εαυτό μου»

James McAvoy. Ο ηθοποιός με τα αμέτρητα πρόσωπα. Ο πρωταγωνιστής του Atonement (και αμέτρητων ερωτικών φαντασιώσεων), ο άντρας με διασχιστική διαταραχή ταυτότητας στο Split, ο Καθηγητής Charles Xavier στο X-Men. Στα 43 του, έχει ήδη μια καριέρα που μετρά 27 χρόνια, αμέτρητους ρόλους και ένα και μόνο κίνητρο για να συνεχίζει να πηγαίνει στη δουλειά. Το να το διασκεδάζει.

Μίλησε στο GQ Magazine μία ζεστή μέρα του Αυγούστου, ενώ έκανε πεντικιούρ, βλέποντας κέλτικους αγώνες και πίνοντας prosecco. Έχει μόλις τελειώσει τα γυρίσματα του 3ου κύκλου για το "His Dark Materials", που θα κυκλοφορήσει αυτόν τον Δεκέμβριο, χωρίς να έχει άλλο project στο πρόγραμμα. «Μου αρέσει να είμαι διαθέσιμος».

Στα 38 του, διαγνώστηκε με σαρκοείδωση, μία νόσο όπου αναπτύσσονται μικρά κομμάτια ιστού στο σώμα. Δεν κινδύνευσε από αυτό, αλλά από μία βιοψία που οδήγησε σε μολυσμένη ουλή από την επέμβαση. «Δεν έπαθα αυτό με τη ζωή που είναι πολύτιμη και πρέπει να τη ζεις στο φουλ». Αυτό που άλλαξε ήταν οι σωματικές του ικανότητες. Δεν μπορούσε να τρέξει στον δρόμο για μήνες, αλλά μπορούσε αμέσως να σηκώσει 160 κιλά.

3 εβδομάδες μετά το νοσοκομείο, ξεκίνησε βαριά γυμναστική με personal trainer για το "Glass" όπου έπρεπε να κυκλοφορεί χωρίς μπλούζα. Απέκτησε όγκο, ο οποίος τελικά δεν έφυγε ποτέ. Ήταν εξάλλου και η μόνη άσκηση που του επέτρεπε το σώμα του. Όσο για τη δουλειά, είναι πλέον σε θέση να επιλέγει αυτό που θα σημαίνει κάτι και δεν θα τον ξεθεώνει απλά για 15 ώρες την ημέρα. Ήξερε από νωρίς ωστόσο ότι δεν ήθελε να κάνει δημόσιες σχέσεις προκειμένου να φτάσει πιο κοντά στο Όσκαρ. Έκανε την προώθηση, αλλά χωρίς υπερβολές ή σχέσεις που δεν ήθελε.

Πώς νιώθει όμως για τη Marvel, και όλα αυτά που λένε συνάδελφοί του για το ότι είναι το μέρος όπου όλα είναι το ίδιο και το ταλέντο δεν παίζει ρόλο; «Ήταν μία από τις πιο θετικές εμπειρίες της ζωής μου που είχα με στούντιο. Δεν το βλέπω ως χρηματομηχανή. Διαφώνησα με το πώς χειρίστηκαν τη σχέση του Xavier και του Magneto, μετά την πρώτη ταινία, αλλά μέχρι εκεί». Δεν το βλέπει να επιστρέφει στους X-Men, αλλά δεν είναι και κάτι που αποκλείει. Απλώς θέλει να πάει μπροστά.

Jenny.Gr

Ένα άλλο πράγμα για το οποίο είναι γνωστός ο McAvoy είναι οι ιστορίες που λένε οι ανώνυμοι που τον συναντούν. Όπως τότε που ένας μεθυσμένος fan τον έγλειψε στο πρόσωπο στη Γλασκόβη, κάπου στο 2000. Ή τότε που δύο κυρίες τον ακολουθούσαν στο σούπερ μάρκετ, λέγοντάς του ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να του συμβεί. «Κι όμως, είναι η απόλυτη φαντασίωσή μου», τους απάντησε. «Το αγαπημένο μου πάντως είναι όταν έρχονται και μου λένε άντρες ότι με ξέρουν από κάπου, εγώ τους απαντώ ότι κάνω πολύ gay porn, και αυτό γίνεται μπροστά στις συζύγους τους. Είναι ξεκαρδιστικό».

Αν και Σκοτσέζος (που μένει πλέον στο Λονδίνο), δεν έχει να πει πάντα τα καλύτερα για τον τόπο του. «Είχαμε πάει περιοδεία στη Γλασκόβη για 2 εβδομάδες με το Cyrano de Bergerac. Για εμένα ήταν κάτι σαν γιορτή, σαν επιστροφή στο σπίτι μου. Αλλά οι γυναίκες ηθοποιοί του cast παρενοχλούνταν καθημερινά, τόσο για την εθνικότητά του όσο και σεξουαλικά. Σοκαρίστηκα αλλά ανυπομονούσα να φύγω». Μετά τα 40 πάντως, απολαμβάνει όλα όσα έχασε στα 20 και στα 30, σε κοινωνικό επίπεδο. Δεν διασκέδασε όσο θα ήθελε, αλλά το κάνει τώρα. «Τώρα μπορώ να πάρω τη δουλειά μου στα σοβαρά, αλλά όχι τον εαυτό μου».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο GQ Magazine