UPDATE #NOW

Η Judy Greer είναι επιτέλους η πρωταγωνίστρια και όχι «αυτή η τύπισσα που έπαιζε σε εκείνη την ταινία»


Κλέλια Φατούρου

25 Νοεμβρίου 2022

Η Judy Greer είναι επιτέλους η πρωταγωνίστρια και όχι «αυτή η τύπισσα που έπαιζε σε εκείνη την ταινία»
Instagram/missjudygreer
Η 47χρονη ηθοποιός βρίσκει τη θέση που περίμενε εδώ και δεκαετίες

Η Judy Greer είναι το πρόσωπο που σε κάνει να σκέφτεσαι «α, είναι αυτή η τύπισσα από εκείνη την ταινία», που είναι πάντα η κολλητή ή η συνάδελφος της πρωταγωνίστριας. Σαν την Joan Cusack. Ένα πρόσωπο που αναγνωρίζεις με τη μία, και που ποτέ δεν θα μάθεις το όνομά του.

Η Judy Greer όμως περνά σε μία νέα φάση της καριέρας της και στα 47 παίρνει τη δικαίωση που δικαιούταν εδώ και πολλά χρόνια. Έχει δουλέψει με τον Alexander Payne, την έχουμε δει στο "Arrested Development" και "13 Going 30" (η ταινία που της χάρισε μακροχρόνια φιλία με την Jennifer Garner), έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες ταινίες και σειρές, με πιο πρόσφατα την τριλογία του Halloween και το Jurassic World.

Φέτος όμως επέστρεψε με τη σειρά "Reboot" από το Hulu (που θα βρεις στο Disney+), με ένα cast που συναντιέται μετά από 20 χρόνια για να ζωντανέψει ένα sitcom που ήταν τρομερά πετυχημένο το 2000. Η Judy Greer κάνει εντυπωσιακό comeback, με επώνυμα ρούχα και μία λάμψη που πάντα ξέραμε ότι διέθετε αλλά που δεν αξιοποιούσε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Δίνει συνέντευξη για το Bustle, αλλά δεν νιώθει καθόλου σημαντική. «Έκανες αυτό το ταξίδι μόνο και μόνο για εμένα; Δεν έχω νιώσει πιο διάσημη», λέει στον δημοσιογράφο, αν και έχει παραστεί στα Όσκαρ». Είναι πολύ προσεκτική όταν μιλά για βιβλία και μουσική, γιατί δεν θέλει να αναφερθεί σε κάτι που δεν είναι politically correct. Όπως ο Kanye West στο playlist που έχει στο αυτοκίνητο.

«Είναι σαν να συνειδητοποιούν όλοι τώρα ότι επιτέλους είναι πρωταγωνίστρια, αλλά για εμένα αυτό ήταν πάντα. Ακόμα και όταν η κάμερα δεν ήταν πάνω της», λέει για την Greer η Garner ενώ την εκτιμά επειδή είναι μία φίλη που είναι πάντα εκεί και θα αντέξει ό,τι κι αν της πεις. Το ίδιο πιστεύουν και οι συνεργάτες της στην επόμενη ταινία της "Eric Larue" όπου υποδύεται τη μητέρα ενός shooter σε σχολείο. Ο σκηνοθέτης Michael Shannon την ήθελε κάθε μέρα στα γυρίσματα, γιατί το κλίμα ήταν αλλιώς μαζί της. Τον έπαιρνε κάθε πρωί με το αμάξι και άκουγαν Beyonce στη διαπασών, προκειμένου να εξισορροπήσουν τα βαριά γυρίσματα.

Jenny.Gr

Μιλά για το πώς είναι να είσαι η μητριά δύο παιδιών, που πλέον είναι ενήλικες. Παντρεύτηκε τον πατέρα τους, και παραγωγό Dean Johnsen, πριν από περίπου 10 χρόνια και κλήθηκε να ξεχάσει την ανάγκη για έλεγχο των πάντων. «Έχει όλη την ευθύνη, χωρίς όμως την εξουσία. Δουλεύω πολύ στο να ακούω τον άλλο και να λέω «α αυτό είναι ενδιαφέρον» αντί να του πω τι να κάνει. Θα ήμουν καλύτερη ως life coach, παρά ως ψυχοθεραπεύτρια γιατί θέλω να λέω στους άλλους τι να κάνουν και να τους βρίσκω τη λύση.

Η καριέρα της ξεκίνησε με μπαλέτο αλλά όταν κατάλαβε ότι δεν είναι αρκετά καλή, σπούδασε υποκριτική. Η πρώτη της δουλειά ήταν στο "Kissing a Fool" με τον David Schwimmer, όταν μία γυναίκα τη σταμάτησε στον δρόμο ρωτώντας την αν είναι μοντέλο. Είναι αυστηρή με τον εαυτό της όταν πρόκειται για την εμφάνισή της. Γυμνάζεται πολύ σκληρά, φτάνει σε σημείο πείνας και κάνει λέιζερ για τις γραμμές του άνω χείλους, που προκύπτουν από το ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα.

Παρόλα αυτά, διαθέτει πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ίσως γιατί ξέρει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και γράφονται βασικοί ρόλοι για γυναίκες που έχουν περάσει τα 40. Ακόμα όμως και τώρα, το attitude της δεν έχει αλλάξει καθόλου. Έχει πάντα αυτή την ενέργεια της ηθοποιού που δεν είναι στην πρώτη γραμμή, κλέβει ατάκες με την κωμική της φλέβα και εκπλήσσεται ακόμα που οι δημοσιογράφοι ταξιδεύουν μόνο και μόνο για να τη συναντήσουν.