UPDATE #NOW

Η Helen Mirren πίνει ποτά με cowboys και έχει φτιάξει πουκάμισα για όλους τους συντρόφους της


Κλέλια Φατούρου

23 Νοεμβρίου 2022

Η Helen Mirren πίνει ποτά με cowboys και έχει φτιάξει πουκάμισα για όλους τους συντρόφους της
AARP/MAARTEN DE BOER
Η 77χρονη ηθοποιός μιλά για τους επόμενους ρόλους της και το ταλέντο που θα ήθελε να έχει

Η Helen Mirren είναι 77 χρονών αλλά κάνει τις ίδιες σκέψεις που έκανε και στα 16 της. «Κάθε χρόνο κάνω New Year's Resolutions και λέω ότι δεν θα είμαι αναβλητική ή ότι θα επικοινωνώ καλύτερα. Και κάθε χρόνο αποτυγχάνω». Παραδέχεται όμως ότι, αν και τα ελαττώματα παραμένουν ως έχουν, όλα τα άλλα αλλάζουν. «Το δέρμα, το σώμα, ο τρόπος σκέψης».

Η Dame Helen Mirren μίλησε στο AARP, με φόντο ένα speakeasy bar στη Μοντάνα, εκεί που βρίσκεται αυτή την περίοδο για τα γυρίσματα της σειράς "1923", όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Harrison Ford και είναι το δεύτερο prequel του πετυχημένου Yellowstone. Παραγγέλνει ένα Bloody Mary, αφήνει στην άκρη το κινητό της και αφιερώνεται απόλυτα στην κουβέντα. Γεννήθηκε στο Λονδίνο από Ρώσους και Σκοτσέζους γονείς, και κράτησε την προφορά της αν και μετρά πλέον πολλά χρόνια στην Αμερική.

Μελέτησε πολύ την ιστορία του χαρακτήρα και της εποχής και επέλεξε να έχει ιρλανδική προφορά στη σειρά, γιατί εκνευριζόταν όταν έβλεπε western μόνο με Αμερικάνους. «Εδώ στο Butte, υπήρχε μία μίξη αμέτρητων εθνικοτήτων, επομένως υπήρχαν και αμέτρητες προφορές. Όπως εγώ όταν ήρθα εδώ».

Μιλά για την αμερικανική Δύση και πώς την ανακαλύπτει μέσα από τις ταινίες της ή το θέατρο. «Ήμουν στο San Fransisco με τη Royal Shakespeare Company και έπρεπε να πάμε στο Detroit και κάποιοι από εμάς πήγαμε με τρένο. Περνούσαμε από πόλεις που δεν είχαν καν σταθμό τρένου και ανακάλυπτα την Αμερική. Σταματήσαμε στη Cheyenne, κατέβηκε, μπήκα σε ένα μπαρ, ήπια μερικά με ποτά με cowboys και επέστρεψα στο τρένο».

Ο επόμενος ρόλος της θα είναι κάτι εκ διαμέτρου αντίθετος. Θα είναι η villain στο "Shazam! Fury of Gods", ένας ρόλος που θα συνοδεύεται με τη μινιατούρα της που θα πωλείται σε καταστήματα.

Jenny.Gr
AARP/MAARTEN DE BOER

Μιλάει για ένα κρυφό ταλέντο της, για το οποίο δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά θεωρεί ότι είναι απαίσια σε αυτό. Λατρεύει τα ρούχα και το να δοκιμάζει κοστούμια καθώς και τη ζωώδη φύση των καλλιτεχνών, και έχει προσπαθήσει πολύ να φτιάξει μόνη της το τέλειο παρεό. «Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Κατέληξα να κάνω ανδρικά πουκάμισα, που δεν είναι ωραία, αλλά όλοι οι σύντροφοί μου έχουν από ένα στην ντουλάπα τους».

Ακόμα κι ο Liam Neeson; «Ναι ναι, βεβαίως. Μπορεί να μην ταιριάξαμε τελικά ερωτικά αλλά είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και τον λατρεύω». Η συνέντευξη ολοκληρώνεται, αρνείται να πιει δεύτερο ποτό επειδή οδηγεί και βρίσκει λίγο χρόνο να μιλήσει με τους θαμώνες του μπαρ, που την αναγνωρίζουν με το που μπαίνουν. Είναι 77 χρονών, αλλά το μόνο πράγμα που τη δυσκολεύει είναι η τεχνολογία και τα κινητά. Κατά τα άλλα, καταφέρνει πάντα να συμβαδίζει με τις εποχές και να γίνεται ένα με το πλήθος. Είτε είναι η Dame στο Buckingham, είτε πίνει ποτά με cowboys σε μία ξεχασμένη πόλη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο AARP