CELEBRITIES MEN’S POINT

Τα 5 βήματα για να πίνεις ολόσωστα το ουίσκι σου


JTeam

6 Νοεμβρίου 2022

Τα 5 βήματα για να πίνεις ολόσωστα το ουίσκι σου
Unsplash/Luwadin Bosman
Είσαι σίγουρος ότι πίνεις σωστά το ουίσκι σου;

Το ουίσκι είναι μία κλασική αξία για όλους, γιατί είναι το ποτό που δεν θα σε προδώσει ποτέ. Το θέμα όμως είναι αν το πίνεις σωστά, έτσι όπως του αξίζει, αλλιώς δεν έχει νόημα. Ας δούμε τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, σε περίπτωση που θες να πίνεις σωστά το ουίσκι σου.

Διάλεξε το ποτήρι σου

Ιδανικά, υπάρχουν δύο είδη. Αν το θες σκέτο, πιες το σε χαμηλό με βαθύ πάτο. Αν θες να βάλεις πάγο ή κάτι άλλο, επίλεξε το ψηλό.

Βάλε ουίσκι

Μην γεμίζεις ποτέ το ποτήρι. 30-60 ml είναι μια χαρά. Επίσης, καλό είναι να θυμάσαι να γυρίζεις το μπουκάλι όσο το κάνεις, μέχρι να κάνει κλίση 180 μοιρών.

Jenny.Gr
Unsplash/Nathan Dumlao

Μύρισέ το 2-3 φορές

Πριν το πιεις, μύρισέ το. Πολλοί λένε ότι η μυρωδιά δημιουργεί μία αίσθηση ανυπομονησίας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ρινικά περάσματα στέλνουν στον εγκέφαλο το συναίσθημα της ικανοποίησης.

Ποτέ μονορούφι

Αν το πιεις με τη μία, ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει όλη την επίδραση της γεύσης. Κράτησε τη γουλιά στο στόμα για λίγα δευτερόλεπτα. Όταν καταπιείς, θα νιώσεις ότι η γεύση έχει αλλάξει. Συμβουλή που ισχύει για όλα τα ροφήματα.

Λίγο πάγο για φρεσκάδα

Αυτό που κάνει ο πάγος είναι να μειώνει το ποσοστό του αλκοόλ που θα πιεις και επηρεάζεται λιγότερο ο εγκέφαλός σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.