UPDATE #NOW

Οι 10 ταινίες που βλέπουμε τα Χριστούγεννα (χωρίς να είναι χριστουγεννιάτικες)


Κλέλια Φατούρου

5 Δεκεμβρίου 2022

Οι 10 ταινίες που βλέπουμε τα Χριστούγεννα (χωρίς να είναι χριστουγεννιάτικες)
Ώρα να μπαίνουμε στο mood σιγά σιγά

Home Alone, Home Alone 2, Grinch και ένας ατελείωτος κατάλογος από ταινίες καθαρά χριστουγεννιάτικες, που θέλουμε να βλέπουμε στο repeat όλο τον Δεκέμβριο.

Αν όμως το σκεφτείς καλά, υπάρχουν και εκείνες οι ταινίες, που ενώ δεν φτιάχτηκαν καθόλου για αυτή την περίοδο, έχουν συνδεθεί (για διαφορετικό λόγο) με τις γιορτές. Σαν το Die Hard, που είναι ταινία δράσης, αλλά που όλοι θεωρούμε Christmas-y. Αφού έχουμε μπροστά μας λίγες εβδομάδες μέχρι τις γιορτές, ας μπούμε στο κλίμα με τις άλλες, που είναι κάτι ενδιάμεσο.

Matilda

Λίγο πριν βγει το musical στο Netflix, θα βολευτούμε με την κλασική εκδοχή του αγαπημένου Danny Devito και της αξιολάτρευτης Mara Wilson, που είναι σημείο αναφοράς της ποπ κουλτούρας των 90s.

The Breakfast Club

Αν σκεφτούμε μία εικόνα από 80s, νιότη και σινεμά, το The Breakfast Club και η Molly Ringwald με τα κόκκινα μαλλιά της, είναι η πρώτη που μάς έρχεται. Μία ταινία για σχέσεις, ακριβώς τη σωστή εποχή.

Όλα τα Harry Potter

Οι αληθινοί fans δεν περιμένουν τα Χριστούγεννα για να κάνουν μαραθώνιο. Όποια ταινία όμως και αν βάλεις να δεις, έχει όλο αυτό το cozy χριστουγεννιάτικο πνεύμα, με το στολισμένο Hogwarts, τα μικρά καφέ, τις ζεστές σοκολάτες και το χιόνι. Συστήνω ανεπιφύλακτα την πρώτη ταινία.

Little Women

Άλλη μία κλασική ταινία, σε διάφορες εκδοχές. Αυτή του 1994 είναι σίγουρα αξεπέραστη γιατί έχει ένα μαγικό cast. Παρόλα αυτά, η Greta Gerwig μάς έδωσε μία πιο φρέσκια ματιά.

Bridget Jones

Αν και δεν είμαι υπέρ των ταινιών που δαιμονοποιούν τη single ζωή, η Renee Zellweger είναι μοναδική, ο Colin Firth επίσης και τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο είναι υπέροχα, είσαι δεν είσαι σε σχέση.

Die Hard

Είναι ίσως η μοναδική μη χριστουγεννιάτικη ταινία που έχει συνδεθεί τόσο πολύ με τις γιορτές. Ομηρία, εκρήξεις, και ο Bruce Willis με φανελάκι.

Anastasia

Από τις πιο ατμοσφαιρικές animated ταινίες της Disney και το κομμάτι "Once Upon a December" που σε προετοιμάζει για τις γιορτές.

Batman Returns

Παραλίγο να ξεχάσω τον καλύτερο Batman. Αυτόν του Tim Burton με τον Danny Devito στον ρόλο του Πιγκουίνου και την Michelle Pfeiffer ως Catwoman. Καλή επιλογή για όλες τις εποχές.

You've Got Mail

Η ταινία που δεν πρέπει να λείπει από καμία λίστα. Οι εκπρόσωποι των 90s rom-com, Tom Hanks και Meg Ryan, έζησαν το δικό τους love story στη Νέα Υόρκη και αν δεν είναι αυτό η ελπίδα των γιορτών, τότε δεν ξέρω τι είναι.

Grand Budapest Hotel

Η λίστα αυτή κλείνει με τον μετρ της υψηλής αισθητικής, τον Wes Anderson. Το Grand Budapest Hotel είναι γεμάτο χρώματα, υπέροχη διακόσμηση, χιόνι και ένα cast που θα αιχμαλωτίσει.