UPDATE #NOW

Celine Dion: Ανακοίνωσε πως πάσχει από σπάνια νευρολογική ασθένεια


Τόνια Τζάφερη

8 Δεκεμβρίου 2022

Celine Dion: Ανακοίνωσε πως πάσχει από σπάνια νευρολογική ασθένεια
Splash News
«Όπως γνωρίζετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα», εξομολογήθηκε η Celine Dion

Καιρό τώρα οι fans της Celine Dion είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την τραγουδίστρια, αφού προχωρούσε στην ακύρωση της μιας περιοδείας μετά την άλλη. Η Καναδή τραγουδίστρια ήρθε σήμερα να δώσει απαντήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει στην ζωής της και μέσα από ένα βίντεο μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Με δάκρυα στα μάτια, η Dion μίλησε για τους σπασμούς που δυσκολεύουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας της, από το περπάτημα μέχρι και τις δημόσιες εμφανίσεις της. Για αρκετό διάστημα δεν γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία της, μέχρι που ανακάλυψαν πως πάσχει από μια πολύ σπάνια νευρολογική ασθένεια, η οποία προσβάλει 1 στους 1 εκατομμύρια ανθρώπους και ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS). Η πάθηση είναι ανίατη και όσο εξελίσσεται δεν επιτρέπει στους ασθενείς να κινούνται, προκαλώντας μυϊκή ακαμψία.

Jenny.Gr
Splash News

Φανερά κατεβεβλημένη, η Dion ανακοίνωσε πως θα χρειαστεί να ακυρώσει και την προγραμματισμένη περιοδεία της για το 2023. Θα πραγματοποιούσε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, με το tour της Courage World Tour, κατά την διάρκεια του οποίου θα έδινε συναυλία και στην χώρα μας. Επομένως η συναυλία της τραγουδίστριας στις 9 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα ακυρώνεται, ενώ μέχρι στιγμής οι συναυλίες που είναι προγραμματισμένες από 26 Αυγούστου μέχρι και 4 Οκτωβρίου 2023 αναμένεται να γίνουν κανονικά.

Η Celine Dion μεταξύ άλλων δήλωσε πως έχει στο πλευρό της, τα παιδιά της τα οποία αποτελούν στήριγμα της, αλλά και μια ομάδα από εκπληκτικούς γιατρούς οι οποίοι την συμβουλεύουν και την βοηθούν να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας της. Μπορεί μέχρι τώρα να μην υπάρχει θεραπεία και αγωγή για την συγκεκριμένη πάθηση, ωστόσο όπως η ίδια δήλωσε με τις συμβουλές των γιατρών της προσπαθούν να επιβραδύνουν τα συμπτώματα όσο γίνεται.

«Μου λείπετε τόσο πολύ, μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή, δίνω πάντα το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα, δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτή τη στιγμή. Για να σας φτάσω ξανά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και ελπίζω ότι βρίσκομαι στον δρόμο προς την ανάκαμψη. Αυτό είναι το επίκεντρό μου και κάνω ό,τι μπορώ για να αναρρώσω», είπε κλείνοντας το βίντεο η θρυλική τραγουδίστρια.