UPDATE #NOW

Ο Robert Downey Jr θυμάται τις στιγμές που ήταν 6 ετών και ο πατέρας του, του έδινε ναρκωτικά


Τόνια Τζάφερη

10 Δεκεμβρίου 2022

Ο Robert Downey Jr θυμάται τις στιγμές που ήταν 6 ετών και ο πατέρας του, του έδινε ναρκωτικά
Splash News
Σκοτεινές εξομολογήσεις, εξαρτήσεις και ουσίες και μια καταστροφική σχέση πατέρα και γιου, που τελικά είχε αίσιο τέλος για τον Robert Downey Jr

O αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός Robert Downey Jr θέλησε να κάνει μια ταινία αφιερωμένη στον πατέρα του, τον Robert Downey Sr, ο οποίος ήταν επίσης παραγωγός ταινιών στην Νέα Υόρκη (όχι και τόσο επιτυχημένος ωστόσο). Όπως αποκάλυψε ο 57χρονος ηθοποιός, θέλησε να κάνει μια ταινία αφιερωμένη στον πατέρα του, όσο ήταν ακόμη εν ζωή, γιατί «ποτέ δεν ξέρουμε πόσο χρόνο έχουμε ο ένας με τον άλλον».

Ο πατέρας του λίγο πριν το τέλος της ζωής του (έφυγε από την ζωή τον Ιούλιο του 2021 σε ηλικία 85 ετών) είχε διαγνωστεί με την νόσο του Πάρκινσον, και έτσι αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του, να γυρίσουν μαζί με τον γιο του μια ταινία. Μόνο που οι αποκαλύψεις στην ταινία αυτή, είναι πραγματικά συγκλονιστικές, αφού σύμφωνα με τον Downey Jr ο πατέρας του ήταν εκείνος που του έδωσε για πρώτη φορά ναρκωτικά σε ηλικία μόλις 6 ετών όπου και ξεκίνησε από εκεί η πορεία του με τις εξαρτήσεις και τις ουσίες.

Το ντοκιμαντέρ αυτό έχει ήδη κυκλοφορήσει στο Netflix, με τίτλο "Sr". Επί 15 χρόνια ο επιτυχημένος ηθοποιός πάλευε με τις καταχρήσεις, τις οποίες τελικά κατάφερε να ξεπεράσει, ωστόσο πάντοτε ήθελε να καταλάβει την προσωπικότητα του πατέρα του.

Όσο για τον πατέρα του, αφηγείται στο ντοκιμαντέρ την στιγμή που έδωσε μαριχουάνα για πρώτη φορά στον γιο του:

«Καθόμασταν όλοι μαζί, καπνίζαμε μαριχουάνα και παίζαμε πόκερ. Ο Robert με κοιτούσε κάπως περίεργα -πάντα παρατηρούσε τους πάντες. Τον 'τσάκωσα' να προσπαθεί να πιει κρασί. Του είπα να δοκιμάσει λίγη μαριχουάνα, αντί για αλκοόλ. Ξαφνικά κατάλαβα ότι είχα κάνει ένα τρομερό, ηλίθιο λάθος. Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου

Πολλοί από εμάς κάναμε διάφορα και πιστεύαμε ότι θα ήταν υποκριτικό να μην συμμετέχουν τα παιδιά μας σε αυτά. Οπότε σκεφτήκαμε ότι ήταν χαριτωμένο να τα αφήσουμε να καπνίζουν. Ήταν μια ηλίθια κίνηση από μέρους μας».

Αν κάτι τον είχε βοηθήσει να απαλλαγεί από τις τύψεις, ήταν πως ο γιος του του είπε πολλά χρόνια μετά ότι δεν νιώθει ως θύμα και πως δεν κατηγορεί κανέναν. Στην ταινία πέρα από τα παιδικά χρόνια του γνωστού ηθοποιού και την σχέση με τον πατέρα του, γίνονται αναφορές και για τα ναρκωτικά που υπήρχαν παντού στην γειτονιά του στην Νέα Υόρκη.