UPDATE #NOW

«Κοχυλάκι, εσύ δε φταις»: Πώς μπορεί ένα παραμύθι να μιλήσει στα παιδιά για τη σεξουαλική κακοποίηση;


JTeam

11 Δεκεμβρίου 2022

«Κοχυλάκι, εσύ δε φταις»: Πώς μπορεί ένα παραμύθι να μιλήσει στα παιδιά για τη σεξουαλική κακοποίηση;
Η ομάδα «Άγγιγμα και Όρια» μάς μιλά, με αφορμή το πρώτο της βιβλίο «Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!», ένα παραμύθι για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Το Κοχυλάκι χαίρεται πολύ όταν παίζει µε την παρέα του, αλλά και όταν κάνει νέους φίλους, όπως είναι ο Κάβουρας. Οι δυο τους απολαµβάνουν τις βουτιές και τα παιχνίδια στη θάλασσα. Όταν όµως φτάνουν στον σκοτεινό βυθό, ο Κάβουρας έχει αλλάξει… Το Κοχυλάκι φοβάται, αλλά βρίσκει το θάρρος να φύγει µακριά και να μιλήσει στη µαµά του.

Πίσω από αυτή την ιστορία του παιδικού παραμυθιού, με τίτλο «Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!», κρύβεται το μήνυμα που θέλει να περάσει η ομάδα «Άγγιγμα και Όρια» για την ενημέρωση σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η ομάδα αποτελείται από ψυχολόγους και θεατροπαιδαγωγούς οι οποίοι συμμετέχουν σε επιμορφωτικές συναντήσεις με γονείς, εκπαιδευτικούς και βιωματικά εργαστήρια με παιδιά 4-15 ετών. Βασικός της στόχος; Να ενημερώσει τα παιδιά σε σχέση με το σώμα και τα όριά τους και να βοηθήσει τους γονείς, ώστε να μπορούν να μιλούν στα παιδιά τους και να διαχειρίζονται πιθανές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο σκοπός τους φυσικά είναι η προστασία των παιδιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr