UPDATE #NOW

Virtual Reality ταξίδι στην ψυχεδελική ουτοπία


JTeam

12 Δεκεμβρίου 2022

Virtual Reality ταξίδι στην ψυχεδελική ουτοπία
Ζήσαμε το «Ι ΑΜ», την VR εμπειρία με την υπογραφή της τρομερής Susanne Kennedy στη Στέγη και αναρωτιόμαστε για τον κόσμο που υπάρχει (και) χωρίς εμάς, για εμάς

To MTV πρόβαλλε συνέχεια το video clip των Aerosmith «Amazing» πίσω στα 90’s. Είχες ψαρώσει με το headset που φορούσε το αγόρι και δημιουργούσε το δικό του love story, όπως γούσταρε: Γνώριζε το κορίτσι των ονείρων του (την ηθοποιό Alicia Silverstone εν προκειμένω, αλλά και διάφορα supermodel της εποχής – γιατί ποιος να βάλει όριο στην ψηφιακή φαντασία). Ζούσαν μια ρομαντική περιπέτεια στην έρημο, βρίσκονταν να κάνουν sky diving και, στο μεταξύ, να ανταλλάσσουν φλογερά φιλιά. Σημειωτέον, δείχνοντας αμφότεροι κούκλοι. Αυτή ήταν η πρώτη εισαγωγή σου στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, οι Aerosmith σου είχαν πει «υπάρχει κι αυτό», δηλαδή μια κατάσταση που σχεδιάζεις εσύ κατά τα γούστα σου γιατί είσαι και εφηβάκι του 21ου αιώνα, οπότε η εμπειρία μπορεί να είναι αληθινή· μπορεί και να μην είναι.

Κι έκτοτε, που πολύ νερό μπήκε στο αυλάκι του VR, που ολόκληροι κόσμοι χτίζονται σε ψηφιακές πλατφόρμες, όπου εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο αφιερώνουν άπειρες ώρες στο virtual gaming και – για να μην πολυλογώ= τα headset έχουν γίνει πολύ καλύτερα, έρχεται η ώρα να φορέσεις κι εσύ ένα. Όχι, για να ζήσεις έναν κινηματογραφικό έρωτα, αλλά γιατί το παραστατικό θέαμα έχει επίσης εντρυφήσει στην VR κοσμοθεωρία. Και γιατί σκηνοθέτιδες της γερμανικής πρωτοπορίας, όπως η Susanne Kennedy έχουν αποφασίσει να πάνε τη φάση παρακάτω. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.

TAGS