UPDATE #NOW

Γαλλία: Δωρεάν αντισυλληπτικά χάπια και προφυλακτικά σε νέους κάτω των 25


JTeam

12 Δεκεμβρίου 2022

Γαλλία: Δωρεάν αντισυλληπτικά χάπια και προφυλακτικά σε νέους κάτω των 25
pexels
Η δωρεάν χορήγηση προφυλακτικών από τα φαρμακεία θα επεκταθεί και στους ανηλίκους, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron

Υπέροχες και αναγκαίες πολιτικές που οδηγούν σε ουσιαστική αλλαγή βλέπουμε να συμβαίνουν στη Γαλλία. Η δωρεάν διάθεση προφυλακτικών συμπληρώνει την ήδη καταπληκτική πολιτική που προσφέρει δωρεάν αντισυλληπτικά χάπια σε γυναίκες και νεαρά κορίτσια.

Όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Ιανουαρίου θα δίνονται δωρεάν προφυλακτικά στους νέους, για να καταπολεμηθούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και να περιοριστούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Η συγκεκριμένη πολιτική έρχεται αφότου η κυβέρνηση ξεκίνησε να προσφέρει δωρεάν αντισυλληπτικά σε όλες τις γυναίκες κάτω των 25 ετών φέτος.

«Θα εργαστούμε για να επεκτείνουμε αυτό το μέτρο στους ανηλίκους (…) Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή πολιτική πρόληψης που θα επιτρέψει σε όλους τους νέους να προστατευθούν», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα «Βγείτε καλυμμένοι»

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει ότι και οι νεαρές γυναίκες δεν θα σταματήσουν να λαμβάνουν αντισύλληψη επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση συνολικά, ο Macron είπε: «Δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το θέμα. Η πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ διαφορετική από τη θεωρία. Είναι ένας τομέας όπου πρέπει να εκπαιδευτούμε και να εκπαιδεύσουμε πολύ καλύτερα». Στη συνέχεια, ο Γάλλος Πρόεδρος παραδέχτηκε ότι του επισημάνθηκε πως πολλοί ανήλικοι έχουν σεξουαλικές επαφές και θα πρέπει επίσης να προστατευθούν, γι' αυτό και θα επεκτείνουν το μέτρο και σε άλλες ηλικίες.

Jenny.Gr