UPDATE #NOW

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει στα pet shops να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια. Και στα δικά μας


Κλέλια Φατούρου

16 Δεκεμβρίου 2022

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει στα pet shops να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια. Και στα δικά μας
Unsplash/Hannah Lim
Η πώληση των ζώων σταματά και ώρα να το εφαρμόσουμε και εμείς

Τα καλά νέα της ημέρας είναι ότι τα pet shops της Νέας Υόρκης δεν θα μπορούν πια να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια. Αυτό συμβαίνει για να αποτραπούν οι πωλήσεις σε εκτροφείς, που συνήθως έχουν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Η νέα νομοθεσία, που θα έπρεπε να υπάρχει σε όλη την υφήλιο, υπογράφτηκε από την Κυβερνήτη Kathy Hochul χτες, θα έχει ισχύ από τον Δεκέμβριο του 2024 και αυτό σημαίνει ότι η Νέα Υόρκη θα ακολουθήσει το παράδειγμα της California και του Illinois. Οι εκτροφείς δεν θα μπορούν να αγοράζουν ζώα τα οποία πεθαίνουν ή πωλούνται άρρωστα σε πελάτες.

Jenny.Gr

«Το τέλος της πώλησής τους σηματοδοτεί τον θρίαμβο της συμπόνοιας σε μία σκληρή βιομηχανία που κυνηγά το κέρδος και υποβάλλει τα αθώα ζώα σε βάρβαρες συμπεριφορές», δήλωσε η Linda Rosenthal που σπονσόραρε τη νομοθεσία.

Πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να περάσει γιατί έπρεπε να γίνουν και αλλαγές ώστε να μην ζημιωθούν σχεδόν όλα τα pet shops της πολιτείας. Δυστυχώς, οι πελάτες θα είναι σε θέση ακόμα να αγοράζουν από εκτροφείς, αλλά με την προοπτική ότι θα είναι πιο υπεύθυνοι, ενώ με αυτή την τροποποίηση, ο κόσμος θα ενθαρρυνθεί να υιοθετεί ζώα από καταφύγια.

Είναι τρομερό το ότι πρέπει να λέμε τα αυτονόητα ενώ κοντεύει το 2023, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Σιγά σιγά όμως αποκτάμε τη σωστή νοοτροπία και μαθαίνουμε να σεβόμαστε τις ζωές, που δεν είναι ανθρώπινες, αλλά που έχουν την ίδια ακριβώς αξία.