UPDATE #NOW

ΗΠΑ - Ελλάδα 72 βαθμοί Κελσίου διαφορά: Πώς εξηγούν οι ειδικοί το σπάνιο φαινόμενο


JTeam

28 Δεκεμβρίου 2022

ΗΠΑ - Ελλάδα 72 βαθμοί Κελσίου διαφορά: Πώς εξηγούν οι ειδικοί το σπάνιο φαινόμενο
Μικρό καλοκαιράκι στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου μάλιστα συναντάται ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών - Στην αντίπερα όχθη, στις ΗΠΑ, έχουμε νεκρούς, εγκλωβισμένους, χάος στους δρόμους, φόβος και απελπισία - Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Πολικό ψύχος με -50 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιπτώσεις, τουλάχιστον 37 νεκρούς, δεκάδες αγνοούμενους και εκτεταμένα προβλήματα στην Αμερική, θερμά Χριστούγεννα στην Ευρώπη και δη στην Ελλάδα με τουλάχιστον 23 βαθμούς. Ο καιρός τρελάθηκε; Οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτές είναι οι συνέπειες της αποσταθεροποίησης του κλίματος. «Αυτό συμβαίνει μια φορά στα 80 χρόνια» εξηγεί ο καθηγητής φυσικής της ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερέφος. «Ο άνθρωπος δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλο και όταν το ακραίο γίνει σύνηθες, τότε τα πράγματα δεν θα έχουν επιστροφή» επισημαίνει.

Στην ίδια γραμμή και ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κώστας Συνολάκης ο οποίος τόνισε ότι «η ανθρωπότητα μπορεί να μην επιζήσει έτσι όπως την ξέρουμε στον επόμενο αιώνα, εάν το κλίμα αποσταθεροποιηθεί τελείως» και πρόσθεσε πως «δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε όχι μόνο σε βάθος χρόνου 100 ετών πόσο ακραία μπορεί να γίνουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά ούτε το τι θα συμβαίνει σε 10 χρόνια από τώρα. Έχουμε διαφορετικά σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί». Διαβαστε τη συνέχεια στο reader.gr.