UPDATE #NOW

Πώς θα γλιτώσετε από τις ιώσεις την Πρωτοχρονιά


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2022

Πώς θα γλιτώσετε από τις ιώσεις την Πρωτοχρονιά
pexels
Πρακτικές συμβουλές για να γλιτώσετε από τις ιώσεις του αναπνευστικού την Πρωτοχρονιά - Τι αναφέρει ειδική παθολόγος

Πολλές οικογένειες στη χώρα μας πέρασαν δύσκολα τα Χριστούγεννα, με τη γρίπη, τον κορονοϊό και τις κάθε είδους ιώσεις του αναπνευστικού να προσβάλλουν μικρούς και μεγάλους, παρά τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Καθώς πλησιάζει η Πρωτοχρονιά, το μεγάλο ερώτημα είναι πως μπορούμε να προστατευθούμε απ' όλες αυτές τις ιογενείς λοιμώξεις που απειλούν να καταστρέψουν (και) την τελευταία εβδομάδα του χρόνου. Η ειδική παθολόγος δρ Χρυσούλα Λιάκου, MD, PhD, δίνει μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορεί να μας βοηθήσουν σημαντικά:

Μείνετε σπίτι αν έχετε ύποπτα συμπτώματα

Αν μόλις αρχίσατε να έχετε συνάχι, πονόλαιμο, βήχα, πονοκέφαλο, πόνους στους μυς ή/και πυρετό, μείνετε σπίτι έως ότου αισθανθείτε καλύτερα. Όλ' αυτά τα συμπτώματα είναι ύποπτα για ιώσεις του αναπνευστικού, οι οποίες διασπείρονται εύκολα σε άλλα άτομα με τα σταγονίδια από τον βήχα, το φτάρνισμα ή ακόμα και την ομιλία.

Jenny.Gr
pexels

Εξίσου σημαντικό είναι να αποδεχθείτε ότι ακόμα και φαινομενικά αθώα συμπτώματα, όπως ο πονοκέφαλος, μπορεί να είναι ένδειξη ίωσης. Η παραλλαγή Όμικρον που έχει δημιουργήσει ο νέος κορωνοϊός, π.χ., έχει ως συχνότερα συμπτώματα το συνάχι, τον πονοκέφαλο και την κόπωση (ήπια ή σοβαρή). Οποιοδήποτε από τα τρία κι αν έχετε, πρέπει να υποψιασθείτε ότι οφείλεται στον νέο κορονοϊό, έως ότου κάνετε τεστ και βγει αρνητικό. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.