UPDATE #NOW

Τα καλύτερα tips για εορταστικά cocktails στο σπίτι


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2022

Τα καλύτερα tips για εορταστικά cocktails στο σπίτι
Μερικές συνταγές για κοκτέιλ που θα λατρέψουν όλοι στο ρεβεγιόν

Μετράμε αντίστροφα για την πιο λαμπερή μέρα του χρόνου, την παραμονή της πρωτοχρονιάς και οι προετοιμασίες βρίσκονται στην κορύφωσή τους, πριν την κόψη του νήματος εμείς σας δίνουμε πρωτότυπα tips για να ένα ρεβεγιόν που θα σας μείνει αξέχαστο!

Πως σας φαίνεται ένα Bubble party διαφορετικό από όλα τα άλλα;

Οι φυσαλίδες είναι συνυφασμένες με τη γιορτή και αποτελούν πάντα μια ασφαλή επιλογή για να σημάνει η έναρξη του party. Φέτος επιλέγουμε μια demi sec σαμπάνια ή ένα αφρώδες και κάνουμε την έκπληξη σερβίροντας κάτι αναπάντεχο, όπως το Petit Pari d' Athenés. Ένα cocktail με παριζιάνικο αέρα, νόστιμο, σικ και με το χαρακτηριστικό και συναρπαστικό άρωμα του "Macho soup apple" της Pony and Jigger. H συνταγή είναι απλή γρήγορη και θα κάνει αμέσως γκελ στους καλεσμένους σας, προετοιμάζοντας και φρεσκάροντας τον ουρανίσκο για τη συνέχεια.

Jenny.Gr

Petit Pari d' Athenés
1 φιάλη Champagne
200ml Macho sour apple
100ml St- Germain Edelflower
Πάγος
Μήλο, cranberry

Εκτέλεση: Σε μια κανάτα ρίχνουμε όλα τα υλικά και γαρνίρουμε με πράσινα μήλα και φρέσκα cranberry

Τα spirits που ανεβάζουν το εορταστικό πνεύμα

Εκτός από τη σαμπάνια υπάρχουν αποστάγματα, κρασιά και λικέρ που μπορούν να προσθέσουν μια δόση πολυτέλειας και λάμψης στο τραπέζι και να δημιουργήσουν το γιορτινό σκηνικό που ταιριάζει στην Πρωτοχρονιά. Για παράδειγμα ένα καλό malt whisky, μια premium βότκα, ένα αρωματικό gin, ένα Metaxa 12, μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να συνοδεύσουν ακόμα και πιάτα του festive μενού. Για όσους θέλουν να βγουν τελείως από τα τετριμμένα και να τολμήσουν κάτι πρωτότυπο είναι ενδιαφέρον να προσθέσουν στη λίστα τους ιδιαίτερα και μοναδικά spirit, όπως είναι το Kernel Mahlepi spirit, το new style τσίπουρο Opurist και το Mezcal. Για τους οπαδούς τον πιο κλάσικ επιλογών δεν πρέπει να λείπει ένα καλό λευκό ή ερυθρό κρασί. Σημαντικό στο τέλος, επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά είναι να μην ξεχάσετε να έχετε σόδες, τόνικ ή ένα ανθρακούχο νερό και γιατί όχι χυμό τομάτας για το hangover bloody mary.

Στην Πρωτοχρονιά πάει πολύ το μήλο

Για μετά το δείπνο κάτι με οξύτητα και φρεσκάδα είναι ότι πρέπει. Δοκιμάστε το νέο λικέρ Macho Sour apple, το μοναδικό Ελληνικό διαυγές apple sour λικέρ, χωρίς χρωστικές, με χαμηλό αλκοόλ 20% abv και λιγότερες θερμίδες, που δίνει έμφαση στην οξύτητα του πράσινου μήλου και στην ευκολία των αναμίξεων με κρασί, αναψυκτικά spirtis και συνταγές cocktails. Σίγουρα θα το λατρέψετε και σκέτο και στις εορταστικές συνταγές που θα γράψουν το φινάλε της ιδιαίτερης βραδιάς.

Apple dry martini
20ml Macho sour apple
40ml Dry Gin
20ml Vermouth dry

Εκτέλεση: Σε μια κανάτα γεμάτη πάγο βάζουμε όλα τα υλικά και αναδεύουμε με το κουτάλι του μπαρ. Μόλις φτάσει στους -4c σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι με μια πράσινη ελιά.

Jenny.Gr

Apple spiced mule
30ml MACHO sour apple
30ml Vodka αρωματισμένη με chilly
4 λάιμ
απογεμίζουμε με ginger beer

εκτέλεση: Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε τα λάιμ και τα πατάμε να βγει ο χυμός τους, προσθέτουμε πάγο και όλα τα υλικά.

Μερικές τελευταίες συμβουλές για την επιτυχία του ρεβεγιόν

Πέρα από τα spirits βάλτε στη λίστα: Τυριά από το provance deli Αμπελόκηποι, Στρείδια και καβούρια από τον "Arapis live sea food" την δημοτική αγορά της Αθήνας.
Panettone από τον Σελέκο στο Κολωνάκι
Γλυκά από το in love again
Σοκολάτες από το KAKAU