UPDATE #NOW

Πώς θα είναι το σινεμά το 2023: Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στις αίθουσες;


JTeam

4 Ιανουαρίου 2023

Πώς θα είναι το σινεμά το 2023: Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στις αίθουσες;
Το 2023 θα είναι χρονιά θανάτου ή ανάστασης για τον κινηματογράφο;

Βγήκαμε δειλά δειλά από την πανδημία, οι κινηματογραφικές αίθουσες άνοιξαν κανονικά και χωρίς μάσκες, αλλά 9 στις 10 ταινίες με τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν sequels. Οι μισές ήταν για superheroes, και αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε τα τελευταία 10 χρόνια.

Καλώς ή κακώς, ο κόσμος δεν πηγαίνει εύκολα σε κινηματογράφους, και όταν το κάνει, είναι για μεγάλα blockbusters. Αλλά ακόμα και αυτά χάνουν σιγά σιγά την αξία τους, όταν μεγάλες πλατφόρμες φιλοξενούν τις ίδιες ταινίες, μία ή δύο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα τους. Μήπως το σινεμά πεθαίνει και δεν θέλουμε να το δεχτούμε; Ή μήπως το 2023 θα είναι η χρονιά ανάκαμψης για την αγαπημένη μας συνήθεια, που μάς επιτρέπει να βιώσουμε την εμπειρία της ταινίας μεγαλοπρεπώς;

Τι έχουμε να περιμένουμε το 2023

Jenny.Gr

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η χρονιά θα έχει τις περισσότερες ταινίες σε αίθουσα, συγκριτικά με τις τελευταίες σεζόν. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι θα έχει περισσότερες επιλογές. Ταινίες Marvel, DC, Indiana Jones, Mission Impossible, αλλά και τη live-action εκδοχή της Μικρής Γοργόνας, την πολυαναμενόμενη Barbie, μεγάλες ταινίες τρόμου, όπως το Scream και τον Super Mario σε κινούμενα σχέδια.

Το 2023 διαθέτει και μεγάλους σκηνοθέτες. Θα δούμε ταινίες των Martin Scorsese, Hayao Miyazaki, Christopher Nolan, Wes Anderson, Denis Villeneuve, Steven Soderbergh. Και ίσως αυτή η ποικιλία φέρει τον κόσμο ξανά στις αίθουσες, ειδικά αφού στερήθηκε πολλά τις προηγούμενες χρονιές. Ακόμα και αν υπάρχει η επιλογή της πλατφόρμας, που δεν αποκλείεται να η δούμε να κερδίζει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ο κόσμος θα συνεχίσει να πηγαίνει εκεί όπου έμαθε τη μαγεία των ταινιών. Αρκεί να βοηθήσουν και οι πλατφόρμες, όπως το Netflix, σε αυτό.