UPDATE #NOW

Η Brooke Shields έκανε ντοκιμαντέρ για τη σεξουαλικοποίησή της ως παιδί και την παρενόχληση που δέχτηκε


Κλέλια Φατούρου

20 Ιανουαρίου 2023

Η Brooke Shields έκανε ντοκιμαντέρ για τη σεξουαλικοποίησή της ως παιδί και την παρενόχληση που δέχτηκε
Η Brooke Shields είναι η καταλληλότερη για να μιλήσει για όλα αυτά

Αν υπάρχει μία ηθοποιός που μεγάλωσε σε μία εποχή όπου ήταν εντελώς αποδεκτό να μιλάς για σέξι παιδιά και λολίτες, αυτή είναι η Brooke Shields. Ως μοντέλο και ηθοποιός που ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, και διαθέτει εντυπωσιακή εμφάνιση, έχει στο αρχείο της ένα εξώφυλλο που έλεγε «Με έχει σοκάρει το παιδί που τρελαίνει τους άντρες». Το παιδί ήταν η 9χρονη Brooke Shileds.

Σήμερα μιλά για εκείνη την εποχή αλλά και για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στα 20s της από σκηνοθέτη που δεν κατονομάζει, στο ντοκιμαντέρ του Hulu, "Pretty Baby", δανειζόμενη τον τίτλο της ταινίας που έπαιξε όταν ήταν μικρή και σηματοδότησε την αρχή της σεξουαλικοποίησής της. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, που κάνει σήμερα πρεμιέρα στο Sundance Festival, θα δούμε την τρικυμιώδη σχέση με τη μητέρα της, τους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας της, τις Calvin Klein διαφημίσεις αλλά και τη σχέση της με τον Michael Jackson.

«Με είχαν προσεγγίσει πολλές φορές στο παρελθόν για να κάνω ντοκιμαντέρ, αλλά ένιωθα ότι δεν ήταν η ώρα ή η προσέγγιση που μου ταίριαζε. Δεν ήθελα να είναι απλά κάτι αυτοβιογραφικό αλλά μία μεγαλύτερη συζήτηση γύρω από τη σεξουαλικοποίηση των κοριτσιών. Ήμουν επί δεκαετίες στο κέντρο της προσοχής αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει πια. Ως μητέρα δύο κοριτσιών, μπορούμε να μιλάμε για τη σεξουαλικότητα. Εγώ δεν έκανα ποτέ αυτήν τη κουβέντα με τη μητέρα μου», λέει στο Hollywood Reporter.

Στο "Pretty Baby", αποφασίζει να μιλήσει για πρώτη φορά για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε, λίγο μετά την αποφοίτησή της από το Princeton.

«Μου πήρε πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία για να καταφέρω να μιλήσω για αυτό. Και νομίζω ότι είμαστε, ως κοινωνία, έτοιμοι να ακούσουμε. Ένιωσα ότι πρέπει να μιλήσω, για να το ακούσουν και οι κόρες μου, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά, ενώ δεν θα έπρεπε. Μοιράστηκα αυτή την ιστορία για να δείξω στους άντρες και τις γυναίκες που το έχουν βιώσει, ότι μπορούν να το ξεπεράσουν και να ζητήσουν βοήθεια».

Η 58χρονη ηθοποιός παραδέχεται ότι συνεχίζει να λατρεύει αυτή τη δουλειά και δεν θεωρεί ότι οι κακές εμπειρίες καθόρισαν το ποια είναι. «Βλέποντας το ντοκιμαντέρ, νιώθω περήφανη για όλα όσα πέτυχα και που συνέχισα να εξελίσσομαι. Είμαι ακόμα εδώ».