UPDATE #NOW

Plácido Domingo: Νέες κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση


JTeam

17 Ιανουαρίου 2023

Plácido Domingo: Νέες κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση
Splash News
Εμφανίστηκε συνάδελφός του στην ισπανική τηλεόραση και τον κατήγγειλε

Πριν 3 χρόνια είχαν γίνει γνωστές οι πρώτες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, εναντίον του διάσημου Ισπανού τενόρου, Plácido Domingo.

Εχθές ήρθαν στο φως νέες καταγγελίες και μάλιστα από συνάδελφο του, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, αλλά μίλησε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταδόθηκε στην Ισπανία χθες.

Το 2020, έρευνα από το American Guild of Musical Artists (AGMA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Domingo είχε συμπεριφερθεί ανάρμοστα. Τότε, δεκάδες τραγουδιστές, χορευτές, μουσικοί, δάσκαλοι φωνητικής και προσωπικό των παρασκηνίων δήλωσαν ότι είχαν γίνει μάρτυρες ή είχαν βιώσει ανάρμοστη συμπεριφορά του προς γυναίκες σε διάφορες όπερες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ο ίδιος αρχικά αμφισβήτησε τα ευρήματα της έρευνας, λέγοντας ότι πίστευε ότι «όλες οι αλληλεπιδράσεις και οι σχέσεις μου ήταν πάντα καλοπροαίρετες και συναινετικές».

Jenny.Gr
Splash News

Αργότερα είπε ότι σεβόταν τις αποφάσεις των γυναικών που μίλησαν, πρόσθεσε ωστόσο πως λυπάται πραγματικά για το πλήγμα που τους προκάλεσε.

«Αποδέχομαι την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου» είπε καταλήγοντας.

Οι τελευταίες καταγγελίες έγιναν στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι La Sexta, με την ανώνυμη τραγουδίστρια να εμφανίζεται ως σκοτεινή φιγούρα.

Εκείνη υποστήριξε ότι ο Domingo ζήτησε να την αγγίξει, ενώ ήταν σε ένα θέατρο στην Ισπανία στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Είπε επίσης ότι κάποια άλλη φορά προσπάθησε να τη φιλήσει.

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που σου λένε είναι να μην ανεβαίνεις στο ασανσέρ μόνη με τον Plácido Domingo», είπε. «Η πρώτη φορά που ένιωσα αμηχανία ήταν όταν κάναμε πρόβες. Ο Domingo μου είπε μπροστά σε όλους «Μπορώ να βάλω το χέρι μου σε μια από αυτές τις υπέροχες τσέπες σου; Φορούσα παντελόνι με κεντημένη πίσω τσέπη. Ένιωσα άσχημα και σκέφτηκα, "Τι μπορώ να πω στον Domingo για να συνεχίσω κανονικά; Αν του πω όχι, θα υπάρξουν συνέπειες και αν πω ναι, δεν θέλω καν να το σκεφτώ», είπε.

Σημείωσε δε, ότι δεν προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του στους εργοδότες της ή στις αρχές γιατί όπως εξήγησε «Είναι ο Domingo. Είναι άθικτος. Δεν πρέπει να είναι, αλλά εγώ είμαι στη σκιά».

Jenny.Gr
Marta & Plácido Domingo / Splash News

Μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών για το 2020, αρκετές όπερες σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν τις εμφανίσεις του Ισπανού τενόρου ενώ ο ίδιος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή της Όπερας του Λος Άντζελες και αποχώρησε από τις παραστάσεις στο Met της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, καμία από τις υποθέσεις αυτές δεν παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο.

Σε μια συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El Mundo τον Ιανουάριο του 2022, ο Plácido Domingo είπε ότι ένιωθε ότι είχε καταδικαστεί στο δικαστήριο της κοινής γνώμης επειδή δεν μίλησε ανοιχτά. Αρνήθηκε δε, ότι είχε παρενοχλήσει κάποια από τις καταγγέλουσες.

Μετά από ενάμιση χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Domingo εμφανίστηκε σε μια φιλανθρωπική συναυλία στην Ισπανία τον Ιούνιο του 2022, ενώ έχει προγραμματισμένες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο για το πρώτο εξάμηνο του 2023.